Călin Popescu Tăriceanu a demisionat de la șefia Senatului

stelian_ion_tariceanu_problema_casa_popor.jpg

Image source: 
Facebook/Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu și-a anunțat, luni, în plenul Senatului, demisia din funcția de președinte al Senatului. Teodor Meleșcanu este propunerea PSD pentru funcția de președinte al Senatului, în timp ce PNL a propus-o pe Alina, nominalizarea fiind susținută și de alte partide din opoziție.

Actualizare 1: Biroul permanent al Senatului a decis, luni, ca alegerea noului preşedinte să se facă miercurea viitoare, urmând ca până atunci vicepreşedintele Senatului, Şerban Valeca, să exercite atribuţiile de preşedinte.  Tot luni, plenul a votat vacantarea postului de preşedinte al Senatului, după ce Călin Popescu-Tăriceanu şi-a dat demisia din funcţie.

 

„Este trist pentru mine să remarc că din păcate opoziția nu a înțeles această luptă pentru redarea dreptului la justiție al cetățeanului, pentru eliminarea serviciilor din justiție. Ei au înțeles că e un asalt asupra justiției. Sper că acum au înțeles. Celor care vor veni după mine la conducerea Senatului vă spun că nu am răspuns cu privire la rolul Senatului în viitor, astfel încât să nu mai existe suprapuneri între prerogativele Camerei Deputaților și Senatului. Eu cred că trebuie să desemnăm care va fi rolul Senatului, în viitor, în arhitectura constituțională și cred că rolul Senatului în viitor este că putem să ne adaptăm schimbărilor”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, în plenul Senatului. 

Liderul ALDE a anunțat că va continua să se implice politic. 

„Cred că rolul de dezbatere al marilor proiecte care țin fie de siguranța națională, fie de politica externă trebuie să fie aici în camera Senatului. După cum vedeți nu m-am cramponat de această funcție și am crezut că tărie că funcțiile trebuie să fie făcute pentru oameni și oamenii pentru funcții. Am înțeles să mă despart de această funcție, după ce această alianță s-a încheiat. Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor. Vreau să continui să mă implic politic. Totul pleacă de la această necesitate de a respecta Constituția și drepturile și libertățile care sunt garantate cetățenilor”, a mai spus explicat Tăriceanu.