Ionel Dancă (PNL): Parlamentul poate fi dizolvat după alegerile prezidențiale

Joaca de-a Opoziția s-a terminat, le transmite PNL celor de la ALDE și Pro România, înaintea depunerii unei moțiuni de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă. Purtătorul de cuvânt al formațiunii liberale, Ionel Dancă, spune la RFI că parlamentarii Opoziției trebuie să demonstreze prin fapte că vor demiterea Executivului. El mai precizează că Parlamentul ar putea fi dizolvat după alegerile prezidențiale din noiembrie.

Ionel Dancă declară că ”este nevoie de o clarificare în rândul Opoziției mai vechi și mai noi cu privire la susținerea lor față de acest Guvern (...). Joaca de-a Opoziția pentru ei credem că s-a terminat. Acest Guvern trebuie să plece, pentru că orice zi cu PSD la guvernare face mult rău României”.

Liberalul precizează că PNL va începe săptămâna viitoare strângerea semnăturilor pentru moțiunea de cenzură: ”Începând de săptămâna viitoare, odată cu deschiderea sesiunii parlamentare ordinare, PNL va începe strângerea de semnături pentru moțiunea de cenzură”.

Ionel Dancă spune că PNL vrea alegeri parlamentare anticipate: ”Noi credem că actuala conjunctură politică oferă această oportunitate mai mult ca niciodată, pentru că mecanismul declanșării alegerilor anticipate poate fi început deja în acest moment (...), adică să cadă acest Guvern, să se vină cu alte două propuneri de Guvern, care la rândul lor să fie respinse. Dizolvarea Parlamentului nu se poate face în ultimele șase luni de mandat (al președintelui-n.r.), dar asta nu împiedică actuala configurație politică a Parlamentului să deruleze procedura, astfel încât imediat după alegerile prezidențiale și realegerea președintelui Klaus Iohannis să putem recurge cât mai repede la dizolvarea Parlamentului”.