Ape tulburi în coaliție: ALDE insistă pentru o alianță cu Pro România

Călin Popescu Tăriceanu vrea o alianță între ALDE și Pro România (Sursa foto: site ALDE)

ALDE decide săptămâna viitoare dacă se aliază sau nu cu Pro România. Pe de altă parte, premierul Viorica Dăncilă va discuta luni cu Călin Popescu Tăriceanu, potrivit unor surse din PSD, citate de Mediafax.

Călin Popescu Tăriceanu le-ar fi transmis colegilor din ALDE un mesaj intern, în care le-a comunicat că la ședința formațiunii de săptămâna viitoare le va propune spre validare o alianță politică cu Pro România, conform unor surse din ALDE, citate de Mediafax. Acest lucru ar însemna trecerea ALDE în Opoziție și implicit ieșirea de la guvernare.

De partea sa, președinta PSD, Viorica Dăncilă, va avea luni o întâlnire cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Întrevederea vine pe fondul intenției ALDE de a forma o alianță cu Pro România.

De menționat, însă, că alianța cu Pro România nu este sigură, în condițiile în care lideri importanți ai formațiunii conduse de Victor Ponta, precum Mihai Tudose și Daniel Constantin, l-au criticat dur pe Tăriceanu în ultimele zile.

Dacă s-ar alia cu Pro România, ALDE ar trebui să iasă de la guvernare, situație care e puțin probabil să fie pe placul unor lideri locali ai formațiunii lui Tăriceanu.