”O vizită aproape după modelul ceaușist... cu spălat trei zile spitalul!”

dancila.jpg

Image source: 
Facebook / Viorica Dancila

Val de nemulțumiri și acuzații după vizita premierului și liderului PSD, Viorica Dăncilă Ia Iași. Declarațiile liderului PSD Iași, Maricel Popa care spune că vizita a fost constructivă, membrii PSD sunt uniți în jurul Vioricăi Dăncilă și plouă cu fonduri în Moldova sunt contrazise de liderii opozitiei. 

Concluzii negative, exercițiu de imagine, întărirea unor organizații PSD în derivă sunt argumentele folosite de liderii politici locali care au criticat turneul în Moldova, zonă în care doar omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi a construit demonstrativ un metru de autostradă. Singura știre concretă spun liderii politici locali a fost elicopterul folosit de premierul Dancila pentru deplasarea in Moldova.

Premierul Viorica Dăncilă a stat șapte ore la Iași. A venit cu elicopterul în Moldova. A stat mai bine de două ore cu activul de partid și a vizitat două unități medicale: Spitalul de Neurochirurgie și Maternitatea Cuza Vodă. Însoțită de ministrul transporturilor și secretarul general al PSD, Mihai Fifor care asigură interimatul la Interne, premierul Viorica Dăncilă a vorbit despre soluțiile la problemele Iașului și ale Moldovei. Ce a rămas la Iași după vizita liderului PSD?

Președintele Consiliului Județean, Maricel Popa, lider PSD Iași vorbește despre un tablou în roz: ” Din punct de vedere politic a fost o vizită constructivă și foarte bună. Reușită! A văzut că organizația este unită, parlamentarii sunt uniți! Luptăm pentru proiectele Iașului. Administrativ, a fost și este foarte bine. Cu două săptămâni în urmă am primit de la Guvern peste 30 de milioane de euro pentru drumurile județene. Nu este puțin, mai ales că am luat cea mai mare sumă din toată țara. Doamna premier ne va ajuta cu toate drumurile naționale și investițiile vor continua! ”.

În replică, fostul coleg din PSD, acum primarul independent al Iașului, Mihai Chirica spune simplu că a fost o vizită nereușită: „ A stârnit tensiuni inutile, aproape după modelul ceaușist cu spălat trei zile spitalul ca și cînd ar fi trebuit să fie curat doar atunci cînd vine o înaltă persoană din conducerea acestei țări. Mă așteptam să vină să inaugurăm startul autostrăzii dinspre Iași spre Tîrgu Mureș sau spitalul de urgențe. A tratat Iașul după o negociere ca la talciocul dinVidele”.

Și asta pentru că înaintea vizitei la Iași, Mihai Chirica a publicat pe pagina sa de pe o rețea de socializare marile proiecte ale Iașului uitate de guvernul PSD. Întrebată cum comentează declarațiile primarului de Iași, premierul Viorica Dăncilă a declarat că va răspunde la întrebările edilului în momentul în care acesta va spune cum a reușit, ca bugetar, să strângă 250.000 euro pentru o casă pe care a lăsat-o copilului său.

“Doamnei Dăncilă probabil că nu i-a plăcut școala nici cînd era mică și nu-i place nici când a crescut mare!”

Critici și nemulțumiri au venit din partea liderilor locali PNL, PMP și USR. Liderul PNL Iași, Costel Alexe a spus că singura informație după vizita premierului este folosirea elicopterului pentru transport.

Liderul PMP Iași, deputatul Petru Movilă nu crede în promisiunile provind autostrada.Petru Movilă citează lista uitată a proiectelor Iașului.

Liderul USR Iași, parlamentarul Cosette Chichirău o atacă pe Viorica Dăncilă după rectificarea negativă de la Educație: “ Doamnei Dăncilă probabil că nu i-a plăcut școala nici cînd era mică și nu-i place nici când a crescut mare! “

Reacții după vizita premierului Viorica Dăncilă la Iași