Rădulescu: Tăriceanu poate a avut o zi proastă. PSD e pregătit pentru un Guvern minoritar

Catalin Radulescu Tariceanu PSD Guvern minoritar.jpg

Cătălin Rădulescu îl ironizează pe Călin Popescu Tăriceanu: Poate a avut o zi proastă (Sursa foto: Facebook/Cătălin Rădulescu)
Cătălin Rădulescu îl ironizează pe Călin Popescu Tăriceanu: Poate a avut o zi proastă (Sursa foto: Facebook/Cătălin Rădulescu)

PSD este pregătit pentru un eventual Guvern minoritar, cu un sprijin potențial de la UDMR și minoritățile naționale, dacă ALDE iese de la guvernare, declară la RFI deputatul PSD Cătălin Rădulescu. El crede însă că formațiunea lui Călin Popescu Tăriceanu nu va părăsi coaliția.

Cătălin Rădulescu îl ironizează pe Călin Popescu Tăriceanu, care a spus pentru Mediafax că nu vrea să facă parte dintr-o guvernare impotentă: ”Mă gândesc că domnul Tăriceanu poate a avut o zi proastă (...). Guvernează împreună cu noi, atunci cum guvernează, într-un Guvern impotent sau într-o guvernare impotentă? Deci eu cred că a avut o zi proastă, nu vreau să mă exprim altfel”.

Întrebat dacă PSD este pregătit pentru un Guvern minoritar, deputatul a răspuns: ”Noi am mai fost în situația asta și altă dată. Sigur că noi putem fi și în această situație pregătiți pentru o guvernare. Nu ne dorim foarte tare, noi ne dorim în continuare ca să avem această guvernare cu ALDE, așa cum am avut-o de la început (...). Noi suntem pregătiți inclusiv pentru posibilitatea ca să intrăm într-o guvernare minoritară, cu o susținere, eu știu, în Parlament, fără ALDE, dar sigur, așa cum a spus și premierul și cum spun și eu astăzi, nu ne dorim”.

Întrebat ce va face PSD, dacă ALDE părăsește guvernarea, Cătălin Rădulescu a răspuns: ”Variantele sunt foarte puține, adică putem la un moment dat, dacă ALDE chiar va face pasul ăsta, deși nu cred și nici nu ne dorim, dar hai să zicem că s-ar întâmpla acest lucru, sigur că singura variantă ar fi să rămânem la guvernare, într-o guvernare minoritară, adică numai noi, PSD-ul, susținuți de cine? Păi, putem fi susținuți de formațiunile care sunt minoritățile din Parlamentul României sau UDMR sau unii și alții. Altă variantă nu avem”.

 
Cătălin Rădulescu, despre declarațiile lui Călin Popescu Tăriceanu privind guvernarea