Cătălin Rădulescu la RFI: Am fost foarte marcat de cazul Caracal; m-a surprins demisia lui Moga

Catalin Radulescu Tariceanu PSD Guvern minoritar.jpg

Cătălin Rădulescu îl ironizează pe Călin Popescu Tăriceanu: Poate a avut o zi proastă (Sursa foto: Facebook/Cătălin Rădulescu)
Cătălin Rădulescu îl ironizează pe Călin Popescu Tăriceanu: Poate a avut o zi proastă (Sursa foto: Facebook/Cătălin Rădulescu)

Demisia lui Nicolae Moga din funcția de ministru de Interne este surprinzătoare. O spune la RFI deputatul PSD Cătălin Rădulescu, în opinia căruia ar fi nevoie de o curățenie în sistem, pe fondul crimelor din Caracal. Parlamentarul îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că politizează drama de acum câteva zile și că vrea să creeze o stare de emoție populară, după modelul ”Colectiv”.

Cătălin Rădulescu nu se aștepta la demisia ministrului de Interne, Nicolae Moga: ”M-a surprins demisia colegului meu, Nicu Moga. Chiar vorbeam cu el și spuneam că vreau să mă implic în comisia de anchetă, care credeam că se face, văd că alți colegi de-ai mei nu mai vor să o facă, ceea ce cred că e o greșeală (…) și această comisie de anchetă ar trebui să aibă ca rezultat tocmai curățirea sistemului”.

Întrebat dacă demisia lui Nicolae Moga este o fugă de responsabilitate, deputatul a răspuns: ”Eu îl cunosc pe Nicu Moga de foarte mult timp, Nicu nu fuge de responsabilitate”.

Cătălin Rădulescu îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că politizează cazul crimelor din Caracal: ”Eu văd așa, că în primul rând, tovarășul Iohannis politizează ca de obicei, adică așa cum a folosit întâmplarea nenorocită cu Colectivul, de data aceasta iată că politizează acest eveniment nefericit și în loc să fie aproape de acești oameni, în loc să-și dorească să facem lumină, să facem curățenie în sistemul ăsta, bineînțeles că vine cu niște prostii, referindu-se la faptul că PSD-ul și coaliția, din cauză că s-au modificat legile justiției… un habarnist total acest om, dar probabil că omul ăsta își dorește din nou, pe o emoție publică, vine 10 august, vor să facă iarăși mitinguri, să creeze o stare de genul ăsta, de emoție populară, să păcălească iarăși românii, ca să-și facă el jocurile lui, că se apropie Președinția și așa mai departe”.

”Acuma, noi trebuia să dăm dovadă de solidaritate, în primul rând și să arătăm acestor oameni și acestor familii sărmane, care sunt în situația în care sunt, Doamne ferește să fii într-o astfel de situație, eu sunt tată de fetiță care are 18 ani și credeți-mă că am fost foarte marcat de ce s-a întâmplat”, spune deputatul PSD.

 
Cătălin Rădulescu, despre demisia ministrului de Interne, în cazul Caracal