Presa internațională despre crima de la Caracal: ”Guvernul este considerat responsabil”

presa_internationala.jpg

Image source: 
rfi.fr

Crima de la Caracal are ecouri în presa internațională. Jurnaliștii relatează despre eșecul poliției române în a salva viața tinerei de 15 ani,  răpită și ucisă după ce a sunat de trei ori la numărul de urgență 112. Comentatorii vorbesc și de slăbirea sistemului judiciar prin modificarea legislației penale de către guvernul PSD.

”Această poveste macabră a generat o emoție uriașă în toată țara”, scrie Le Monde.

”Moartea terifiantă a unei fete de 15 ani i-a îngrozit pe români. În timpul weekend-ului, mii de oameni au ieșit pe străzile capitalei și în alte orașe pentru a protesta și a cere demisia guvernului, socotit responsabil de tragedia care a avut loc joi, 25 iulie.

Printre scandările "ucigașilor" și "incompetenților", oamenii au pus flori și lumânări în fața sediului central al Ministerului de Interne.

Guvernul social-democrat, care de doi ani și jumătate conduce o ofensivă împotriva procurorilor și magistraților, este considerat responsabil pentru această tragedie. Sub pretextul unei reforme a sistemului judiciar, majoritatea de stânga a limitat puterea magistraților încercând să-i salveze pe politicienii urmăriți penal pentru corupție”, notează Le Monde

Deutsche Welle, citată de portalul Hotnews, scrie că eșecul poliției de a interveni prompt în cazul Alexandrei a generat furie în România: ”Demiterea conducerii poliției s-a dovedit a nu fi suficientă pentru a calma tensiunile”.

Ziariștii mai notează că unul dintre motivele pentru care oamenii sunt nemulțumiți este acela că guvernul condus de Viorica Dăncilă a slăbit sistemul judiciar.

The New York Times  subliniază că miile de oameni au ieșit în stradă acuzând partidul de guvernământ de slăbirea sistemului judiciar prin numeroasele modificări legislative.

Guardian, citat de Hotnews, scrie că România a fost cutremurată de uciderea unei fete de 15 ani.

În contextul tragediei din Caracal, postul de televiziune Sky News a transmis un reportaj despre soarta tinerelor din România care sunt victime ale traficului de persoane, majoritatea adolescente, în contextul în care, marți, este Ziua Internațională de Combatere a Traficului de Persoane.

 
Presa internațională despre crima de la Caracal