Dăncilă vrea consultare populară pentru pedepse mai mari în cazuri de viol și pedofilie

viorica-dancila-23072019.jpg

Image source: 
gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a cerut un raport ”minut cu minut” privind evenimentele de la Caracal unde o adolescentă dată dispărută a sunat joi la 112 pentru a anunța că a fost sechestrată și violată.

Șeful guvernului vrea să vadă cum a acționat fiecare autoritate după acuzațiile că s-a intervenit tardiv la locuința presupusului criminal în serie și că șansele de a mai găsi ultima victimă în viață sunt minima. Viorica Dăncilă spune că nu o să permită nimănui să se mai joace cu viețile oamenilor și nimeni din cei implicați în proasta gestionare a cazului ”nu va scăpa nepedepsit”.

Viorica Dăncilă a mai anunțat crearea unui grup de lucru care să stabilească unde apar lacune legislative sau de altă natură care duc la astfel de tragedii și să propună măsuri urgente. De asemenea, șefa guvernului promite că va da o ordonanță de urgență care să elimine deficiențele și nu exclude chiar un referendum pentru pedepse mai mari pentru crimă, viol și pedofilie. Premierul Viorica Dăncilă a mai lansat un apel către clasa politică să nu încerce să exploateze pentru voturi această tragedie.