Arsenal impresionant descoperit în Italia, posibile legături cu extrema dreaptă

racheta_italia.jpg

Image source: 
Polizia di stato via rfi.fr

Un impresionant arsenal, cuprinzând chiar o rachetă de producție franceză, a fost descoperit în Italia. Comentatorii leagă evenimentul de ascensiunea extremei drepte în Peninsulă.

Potrivit publicației The Local Italy, Poliția a arestat trei persoane, printre care și pe Fabio Del Bergiolo, în vârstă de 50 de ani,  fost candidat al partidului neo-fascist Forza Nuova, în a cărui locuință a fost găsită o uriașă cantitate de arme, precum și obiecte de propagandă nazistă.

Perchezițiile au fost rezultatul unei anchete asupra extremiștilor italieni cunoscuți pentru că s-au alăturat rebelilor pro-ruși din estul Ucrainei.

Mesajele interceptate i-au condus pe polițiști către Del Bergiolo, care a trimis fotografii ale rachetei spre vânzare, prin serviciul de mesagerie Whatsapp.

Polițiștii l-au pus sub supraveghere înainte de percheziția în care au găsit un adevărat arsenal, incluzând o mitralieră Scorpion, peste 300 de piese de arme foc și 20 de baionete.

Colecția sa cuprindea semne de stradă din epoca nazistă, inclusiv o placă a unei Piețe "Adolf-Hitler".

CNN precizează că Partidul politic Forza Nuova a negat orice legătură actuală cu Del Bergiolo.

"Unul dintre cei arestați a fost un candidat al Forza Nuova în din 2001, acum 18 ani. Afirmăm că, dimpotrivă, nici unul dintre cei implicați nu este militant al  Forza Nuova ", a declarat pentru CNN ofițerul de presă al Forza Nuova.

Avocatul lui Del Bergiolo a declarat pentru CNN că clientul său este un "entuziast al armelor, pe care le colecționează în casa lui. Aceste arme nu erau înregistrate, dar nu erau legate de terorism", a spus avocatul.

Le Monde scrie că operațiunea, planificată de mai multe luni, a fost declanșată brusc pe 15 iulie, dimineața, în provincia Pavia (la sud de Milano). Arsenalul găsit a fost: 9 puști de asalt, o mitralieră, și, mai uimitor, o rachetă aeriană de producție franceză, un Matra Super 530 F, în stare de funcționare perfectă și folosită de armata Qatarului.

Ministrul de Interne, Matteo Salvini, care de obicei nu pierdea prilejul de a saluta orice realizare, cât de mică, a Poliției, nu a făcut de data aceasta niciun comentariu cu privire la operațiune.