Carmen Dan a demisionat din fruntea Ministerului de Interne: Plec cu fruntea sus

carmen_dan_demisionat_minister_interne.jpg

Carmen Dan renunță la Ministerul de Interne (Sursa foto: gov.ro)
Carmen Dan renunță la Ministerul de Interne (Sursa foto: gov.ro)

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat luni că și-a depus demisia. Ea a declarat înainte de ședința CEX că nu are ce să-și reproșeze.

ACTUALIZARE: Președintele PSD, Viorica Dăncilă, îi dă replica lui Carmen Dan, care a spus că motivele pentru care i s-a cerut demisia sunt unele politice: "Voi face declarații după CEX. Doamna Carmen Dan cred că este dezinformată dacă a făcut această afirmație. Niciodată PSD nu va ceda presiunilor președintelui. Intrăm într-o campanie împotriva președintelui Iohannis, deci în nici un caz nu trebuie să luăm decizii care să îl ajute. Eu cred că unii membri ai PSD nu au învățat nimic și au crezut că dacă vor ieși în spațiul public înainte de a se exprima în forurile statutare, îi va aprecia cineva. Am cerut fiecărui coleg, colege, ca să facă acest lucru. Se vede că interesul personal pentru unii e mai mare. Nu este singura remaniere. O să vă spun, după ce am votul în forul statutar".

 

Carmen Dan și-a anunțat demisia, înaintea Comitetului Executiv al PSD: "Înțeleg că nu intră în discuție nici un criteriu de neperformanță. E o decizie politică, iar eu respect deciziile. Am avut o discuție și referitoare la presiunea străzii. Nu ne-a deranjat până acum, acum deranjează. Mă aștept să ia act de demisia mea. Demisia e un gest unilateral. Nu sunt emoționată decât în măsura în care am investit în acest minister și sper să rămână în topul încrederii Ministerul de Interne. Plec cu fruntea sus din MAI. Nu am să cer nimic, de vreme ce mi-am depus mandatul. Deci nu va fi nevoie să fie un vot".

Ministrul demisionar de la Interne i-a urat succes înlocuitorului său: "Nu știu dacă s-a decis într-un mod cert, însă i-aș ura succes colegului meu, senatorul Moga. Nu am ce să îmi reproșez. Partidul, conducerea partidului este cea care analizează. Pe mine m-a interesat dacă această analiză are la bază criterii de performanță. Mi-a spus că nu".

Nicolae Moga este senator de Constanța. El a fost în trecut și vicepreședinte al Senatului.