Cine va fi candidatul PMP pentru Cotroceni? Tomac: Un om care a fost mereu aproape de președintele Băsescu

Eugen Tomac PMP vot motiune cenzura.jpg

Eugen Tomac critică PSD, pentru că aruncă România în haos, prin moțiunea de cenzură (Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac)
Eugen Tomac critică PSD, pentru că aruncă România în haos, prin moțiunea de cenzură (Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac)

Președintele PMP, Eugen Tomac, declară la RFI că nu ia în calcul o candidatură la alegerile prezidențiale din toamnă. El spune că e posibil ca partidul să fie reprezentat în cursa pentru Cotroceni de un om care a fost întotdeauna aproape de Traian Băsescu, în mod special în timpul mandatelor de președinte.

Eugen Tomac precizează că PMP va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale: ”Suntem într-o analiză internă. Vrem să venim cu un candidat care să facă diferența față de tot ceea ce există în spațiul public ca posibili candidați și îi asigur pe toți cei care ne-au votat și pe toți cei care așteaptă un altfel de candidat din partea dreptei că PMP-ul este aproape de a-l prezenta pe cel care poate obține un număr de voturi chiar mai mare decât Dăncilă”.

Întrebat dacă el va fi candidatul PMP la alegerile prezidențiale, eurodeputatul a răspuns: ”Nu, nu iau în calcul o asemenea candidatură, dar în clipa de față, PMP este într-o analiză profundă și în discuții destul de avansate cu oameni apropiați de PMP sau de președintele Băsescu, care sunt convins că pot face o figură frumoasă la alegerile din toamnă”.

Eugen Tomac spune că ”este posibil să fie un om apropiat PMP (...). În mod obligatoriu, sunt oameni care au fost întotdeauna aproape de președintele Băsescu, în mod special în timpul mandatelor de președinte”.

Întrebat dacă e vorba de o persoană care a fost ministru sau consilier prezidențial, liderul formațiunii a precizat: ”Nu, nu a fost consilier prezidențial”.

Eugen Tomac, despre candidatul PMP la alegerile prezidențiale