Zetea: PSD îi va cere lui Dăncilă să candideze, dacă românii optează pentru ea în sondaje

Gabriel Zetea Orban conturi Trezorerie.jpg

Gabriel Zetea: Mai puțin cu criticile la adresa PSD-ului, să vedem ce poate să facă PNL (Sursa foto: Facebook/Gabriel Zetea)
Gabriel Zetea: Mai puțin cu criticile la adresa PSD-ului, să vedem ce poate să facă PNL (Sursa foto: Facebook/Gabriel Zetea)

PSD îi va cere Vioricăi Dăncilă să candideze la Președinția României, dacă sondajele partidului o vor privilegia pentru această poziție. O spune la RFI vicepreședintele formațiunii Gabriel Zetea, după ce premierul a declarat la DC News că dacă partidul îi va cere să candideze pentru Cotroceni, nu va da înapoi. Șefa Executivului precizează însă că opțiunea sa este să meargă în spatele altui candidat.

Liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, consideră că declarația Vioricăi Dăncilă despre eventuala candidatură la alegerile prezidențiale este firească: ”E o declarație absolut normală, până la urmă, din partea președintelui PSD. Doamna Dăncilă spune un lucru: dacă ea va fi candidatul pe care PSD și-l va dori, își va asuma acest lucru în calitate de președinte, dar în continuare opțiunea sa rămâne candidatura unui coleg, în principiu cel mai bine clasat în sondajele de opinie care se fac în această perioadă, în analizele sociologice care ne arată nu neapărat cel mai bine clasat, ci potențialul candidat pe care și-l doresc românii. Eu consider că în acest moment, PSD trebuie să ia o decizie legată mai strâns de dorința românilor”.

Întrebat dacă partidul îi va cere Vioricăi Dăncilă să candideze la alegerile prezidențiale, vicepreședintele formațiunii a răspuns: ”Dacă PSD, în urma analizei, cercetărilor sociologice care se desfășoară, va observa că opțiunea românilor este îndreptată mai mult înspre doamna Dăncilă, da, evident că vom face acest lucru. Ne dorim să găsim cel mai bun candidat, alături de partidele care se află în opoziție față de președintele Klaus Iohannis”.

Întrebat de ce nu respectă PSD-ul tradiția ca președintele partidului să fie și candidatul pentru Cotroceni, Gabriel Zetea a răspuns: ”Da, a existat această tradiție a PSD ca președintele partidului să-și asume candidatura la alegerile prezidențiale. Asta nu înseamnă că trebuie să respectăm această regulă. Ne dorim cel mai bun candidat. Vom analiza în perioada următoare care sunt cele mai bune soluții pe care le avem și în funcție de aceste analize, vom desemna și candidatul, nu vrem să stabilim într-un birou acest lucru, ci într-o legătură directă cu românii”.

 
Gabriel Zetea, despre posibila candidatură a Vioricăi Dăncilă la Cotroceni