Elena Udrea s-a întors în țară

udrea.jpg

Image source: 
Facebook

Elena Udrea a anunțat, printr-o postare pe Facebook că s-a întors în România și a renunțat de bună voie de statutul de refugiat în Costa Rica, spunând că se poate apăra mai bine din țară.

Elena Udrea spune că a luat această decizie imediat după ce a fost eliberată, în luna decembrie. Ea spune că a ales să ceară protecţie în Costa Rica în condiţiile în care tocmai aflase că este însărcinată, iar „evoluţia în dosarul Gala Bute demonstra că este vorba de o execuţie, nu de o judecată corectă, în baza legii”.

Da, m-am întors în România. Am renunțat de bunăvoie la statutul de refugiat în Costa Rica. Decizia am luat-o imediat după ce am fost eliberată iî decembrie, dar au fost cauze obiective pantru care s-a întamplat abia acum: finalizarea actelor fetiței mele Eva și, închiderea procedurii de extrădare

Referitor la procesele pe care încă le are în instanţă, Udea consideră că se va apăra mai bine de aici decât de departe, împotriva „abuzurilor” care s-au făcut „şi în” cazul său. 

Fostul ministru al Turismului a plecat în Costa Rica la începutul anului 2018.

Elena Udrea a fost arestată, în octombrie anul trecut, odată cu Alina Bica în Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României după condamnarea în dosarul Gala Bute, însă cele două au fost eliberate în preajma Crăciunului, după decizia Curții Constituționale privind completurile de 5 judecători.