Klaus Iohannis: Vreau să rămân președintele României, și nu al Consiliului European

presedinte_klaus_iohannis_consultari_partide.jpg

Klaus Iohannis explică de ce refuză dezbaterea cu Viorica Dăncilă
Klaus Iohannis explică de ce refuză dezbaterea cu Viorica Dăncilă

Klaus Iohannis anunță candidatura pentru un nou mandat la Palatul Cotroceni. ALDE propune PSD un acord pentru o coaliție care să guverneze până în 2024.

Vreau să rămân președintele României, și nu al Consiliului European. Mesajul vine de la Președintele Klaus Iohannis aflat la Forumul Democrat al Germanilor din România din Sibiu.

Afirmația e făcută în contextul în care cotidianul Financial Times a scris în iunie despre faptul că şeful statului Klaus Iohannis este unul dintre politicienii care ar putea deveni preşedinte al Consiliului European. Președintele infirmă astfel zvonurile și își anunță candidature pentru un al doilea mandat.

De partea ALDE, președintele Călin Popescu Tăriceanu a propus PSD, la Congresul de sâmbătăi, un acord pentru o coaliție care să guverneze România până în anul 2024 și care să permită să fie la Cotroceni un președinte echilibrat, interesat de țară și nu de realegerea ca șef de stat.

În acelasi discurs, Călin Popescu Tăriceanu a reclamat existenţa „structurilor oculte”, acuzând serviciile de informaţii că „nasc” partide, organe de presă, ONG-uri şi mişcări de stradă:E nevoie să avem candidatul cu cea mai mare șansă, dar care nu este legat neapărat de PSD a declarat la Digi24 Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui ca răspuns la propunerea făcută de Călin Popescu Tăriceanu.