Gabriel Mutu (PSD): Secretarul general trebuie ales la Congres, nu în CEX, așa e cel mai corect

Gabriel Mutu nu agreează eventuale noi restricții în București (Sursa foto: Facebook/Gabriel Mutu)

Primarul social-democrat al Sectorului 6, Gabriel Mutu, declară la RFI că varianta cea mai corectă ar fi ca viitorul secretar general să fie ales în cadrul Congresului PSD de sâmbătă. Reacția sa vine după ce presa a scris că partidul ia în calcul desemnarea secretarului general de către președintele formațiunii și validarea lui prin vot în CEX.

Gabriel Mutu crede că ”cea mai corectă formulă pentru a da forță acestei funcții și bineînțeles să dai putere omului care îndeplinește această importantă funcție în partid, el trebuie să fie ales prin cea mai înaltă structură de conducere a partidului, respectiv în Congres”.

Primarul Sectorului 6 ar vrea ca secretarul general al PSD ”să fie ales la Congres, cred că asta este formula cea mai corectă pentru această funcție importantă în partid. Totuși, este a doua funcție, este cel care practic gestionează tot ceea ce înseamnă partea organizatorică a unui partid politic și nu cred că este normal ca acel om să fie la simpla revocare în cadrul unui Comitet Executiv Național. Nici acolo nu este foarte simplu, pentru că eventual ar trebui să se facă cu două treimi, nu cu o majoritate simplă și atunci poți securiza funcția respectivă, dar cred că cea mai corectă variantă de lucru ar fi ca secretarul general al partidului să fie ales în cadrul Congresului național”.

Întrebat pe cine susține la Congresul PSD pentru funcția de președinte al partidului, Gabriel Mutu a răspuns: ”Pe Viorica Dăncilă. Noi am avut la nivelul organizației Sector 6 o conferință în care am dat și o rezoluție în acest sens, prin care susținem candidatura doamnei Viorica Dăncilă pentru funcția de președinte al PSD”.

 
Gabriel Mutu, despre alegerea secretarului general al PSD