Analist politic: Candidatura lui Eugen Teodorovici e neserioasă, nu are nici o șansă

Eugen Teodorovici PNL austeritate.jpg

Eugen Teodorovici acuză PNL că nu vrea să majoreze salariile și pensiile (Sursa foto: gov.ro-arhivă)
Eugen Teodorovici acuză PNL că nu vrea să majoreze salariile și pensiile (Sursa foto: gov.ro-arhivă)

Candidaturile din PSD în vederea alegerilor prezidențiale sunt neserioase. O spune la RFI analistul politic Ion Bogdan Lefter, după ce ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a confirmat că intră și el în cursa pentru desemnarea candidatului formațiunii la scrutinul din toamnă. Senatorul Șerban Nicolae și deputatul Liviu Pleșoianu au anunțat anterior că participă și ei la această cursă.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă la Neptun că săptămâna viitoare vor începe sondajele interne, pentru stabilirea candidatului PSD la Președinția României.

Ion Bogdan Lefter crede că Eugen Teodorovici nu ar avea nici o șansă la alegerile prezidențiale: ”Domnul Teodorovici, fost pare-se, așa se spune în presă, contabil sau așa ceva de club, de discotecă, cu aerul lui de playboy, cu vorbirea lui repezită, cu un zâmbet permanent ironic, bun probabil pentru conversații de cafenea și-a menționat acum vreo lună-două disponibilitatea de a candida cândva și el la Președinție, de ce nu?”.

”În criză de candidați serioși, pare-se că doamna Dăncilă din rândurile membrilor actuali ai Cabinetului său, domnul Teodorovici fiind ministru de Finanțe, s-a gândit că poate el, poate tu să candidezi. Cu ce șanse? Cu nici o șansă”, spune analistul politic.

 
Ion Bogdan Lefter, despre reuniunea informală a PSD de la Neptun