De ce vrea Eugen Teodorovici la Cotroceni? ”Vreau să arăt că un președinte poate să facă, nu doar să vorbească”

de_ce_vrea_eugen_teodorovici_cotroceni_presedinte.jpg

Eugen Teodorovici vrea să fie președinte (Sursa foto: Facebook/Eugen Teodorovici)
Eugen Teodorovici vrea să fie președinte (Sursa foto: Facebook/Eugen Teodorovici)

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a confirmat pe Facebook intrarea în cursa pentru desemnarea candidatului PSD la Președinția României. Premierul Viorica Dăncilă a declarat că săptămâna viitoare vor începe sondajele interne.

Eugen Teodorovici explică decizia de a intra în cursa pentru desemnarea candidatului PSD la Președinție: ”Da, mi-am exprimat deschiderea pentru a participa la competiția internă în PSD pentru desemnarea celui mai potrivit candidat la alegerile prezidențiale. Da, m-am gândit că a sosit momentul să aducem cu adevărat unitate într-o societate dezbinată și mai mult echilibru într-o civilizație care ezită uneori să-și manifeste credința în valorile moștenite, de teamă a nu fi catalogată drept neevoluată și nevizionară. Da, pentru că m-am hotărât să arăt că sunt soluții la problemele cu care ne confruntăm și că este de datoria noastră, a politicienilor în primul rând, să trecem de la vorbe la fapte. Da, pentru că vreau să arăt că un președinte poate să facă, nu doar să vorbească sau doar să tacă”.

”Da, pentru că nu este doar despre a candida sau nu, despre a câștiga sau nu o competiție, ci este despre a face ceva pentru România și pentru destinul poporului căruia îi aparțin, așa cum am făcut mereu. Este despre un popor care trebuie să-și recâștige credința, speranța și valorile care l-au consacrat de-a lungul istoriei sale milenare. Dar și despre aceia care își asumă și victoria și înfrângerea, care au dovedit că se poate face chiar acolo unde, cei care critică, au arătat că doar vorbesc și pentru care România este viitorul asumat și nu doar țara pe care o reprezintă la un moment dat. Da, pentru că am și eu o convingere... Convingerea că România va continua să crească în Europa și în lume, cu mai multă speranță, încredere și respect”, mai precizează ministrul de Finanțe.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat sâmbătă la Neptun că sondajele interne vor începe săptămâna viitoare, iar listele sunt până în acel moment deschise.

Până acum, Șerban Nicolae, Eugen Teodorovici și Liviu Pleșoianu sunt social-democrații care au anunțat că intenționează să intre în cursa pentru desemnarea prezidențiabilului PSD.