Stelian Tănase: Opoziția arată prost înaintea moțiunii de cenzură

Stelian Tanase USR PLUS diferiti problema cred.jpg

Stelian Tănase crede că USR PLUS nu este diferit de celelalte partide (Sursa foto: Facebook/Stelian Tănase)
Stelian Tănase crede că USR PLUS nu este diferit de celelalte partide (Sursa foto: Facebook/Stelian Tănase)

Opoziția riscă să-și irosească victoria de la alegerile europene, dacă nu face ce trebuie. Iată ce declară la RFI politologul Stelian Tănase, în condițiile în care moțiunea de cenzură ar urma să fie depusă miercuri în Parlament.

Stelian Tănase spune că moțiunea de cenzură era un gest obligatoriu din partea Opoziției, după succesul de la alegerile europene din 26 mai: ”După situația politică răsturnată în 26 mai, situație care arată că puterea așa cum a fost distribuită de vot în 2016 nu mai are nici o acoperire, trebuia făcut ceva care să arate noul raport de forțe. În acest context, moțiunea de cenzură era practic singurul mijloc și era obligatoriu ca Opoziția să o depună”.

Politologul consideră că Opoziția arată prost înaintea moțiunii de cenzură: ”Prost, domnule, arată prost, adică au obținut o victorie strălucită și chiar din seara aceea, în loc să dea declarații de unitate, de atitudine combativă, unită, față de PSD-ALDE, au început să se critice reciproc, să-și atace declarațiile și să aibă în esență poziții diferite față de guvernare (...). Și acum se poate pierde această victorie, dacă Opoziția nu face ceea ce trebuie, iar electoratul foarte ușor se demobilizează, foarte ușor se simte dezamăgit, foarte ușor își pierde încrederea”.

Stelian Tănase, despre moțiunea de cenzură