Tomac: Abordarea lui Victor Ponta privind moțiunea de cenzură e nesinceră

Tomac Victor Ponta motiune cenzura.jpg

Moțiune de cenzură, în Parlament (Sursa foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Moțiune de cenzură, în Parlament (Sursa foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Abordarea partidului Pro România în privința moțiunii de cenzură este nesinceră, declară la RFI președintele PMP, Eugen Tomac. Liderul Pro România, Victor Ponta, a afirmat că formațiunea sa va vota moțiunea, dar nu o va semna.

Eugen Tomac se îndoiește că parlamentarii Pro România vor vota moțiunea de cenzură: ”Dați-mi voie să am rezerve față de această abordare a domnului Ponta, pentru că în timp ce nouă ne spune că este împotriva PSD-ului, a votat fără nici o reținere pentru succesorul domnului Dragnea în fruntea Camerei Deputaților și în momentul de față negociază cu PSD-ul diferite funcții în Parlament, lucru care arată foarte clar că este nesinceră abordarea colegilor de la Pro România”.

Ce ar trebui pus în loc, dacă Guvernul Dăncilă va fi demis în urma unei moțiuni de cenzură? Liderul PMP se arată convins că ”orice Guvern, fie el format din oameni nepolitici sau cu susținere politică sau format din partidele din Opoziție va fi mult mai bun decât actualul Guvern, care este o copie a lui Liviu Dragnea. Chiar dacă Liviu Dragnea a dispărut, doamna Dăncilă, Carmen Dan, Meleșcanu și alții sunt în continuare la Palatul Victoria, iau decizii în numele României și noi avem nevoie de un Guvern care rapid să recredibilizeze țara în relația cu UE și să-i asigure pe români că la Palatul Victoria există politicieni responsabili, nu niște marionete, așa cum sunt cei care l-au slujit până de curând pe Liviu Dragnea”.

Întrebat dacă ar accepta un Guvern condus de liderul PNL, Ludovic Orban, Eugen Tomac a răspuns: ”Noi vom accepta orice Guvern care va fi susținut de întreaga Opoziție”.

Eugen Tomac, despre abordarea lui Victor Ponta față de moțiunea de cenzură