Macovei: PSD este o hidră cu multe capete. Oamenii să nu se lase păcăliți de noul discurs

Monica Macovei Retragere Adina Florea veste buna.jpg

Monica Macovei: Secția Specială trebuie desființată
Monica Macovei: Secția Specială trebuie desființată

Oamenii nu trebuie să creadă noul discurs al PSD, care promite că va abandona măsurile din sistemul judiciar, declară la RFI fostul ministru al Justiției Monica Macovei, eurodeputată aflată pe final de mandat. Ea atrage atenția că PSD nu-și poate schimba modul de a gândi, doar pentru că Liviu Dragnea a intrat la închisoare.

Monica Macovei nu crede noua retorică a PSD în privința justiției: ”Nu cred nimic de la PSD. Nu o să meargă mai departe cu aceste modificări, pe care le-au făcut și care din fericire nu au intrat în vigoare, în mare parte, unele au intrat în vigoare. Ăsta este un lucru bun, dar acești politicieni PSD și ALDE sunt vechi, îi știm cu toții și știm că nici ei nu se lasă și că nu vor să fie condamnați, anchetați, nu vor să intre la închisoare”.

Eurodeputata consideră că ”PSD este o hidră cu multe capete. Acum este o luptă pentru putere, asta se întâmplă și se repoziționează și se refac foarte repede (...). Veniți acum și vreți să vă credem că într-adevăr vreți binele României, când până acum ați stat așa și ați susținut pe toate ecranele și tot timpul public și în Guvern, că e bine cum a fost? Adică nu poți să-ți schimbi modul de a gândi, numai pentru că Dragnea a intrat la pușcărie (...). Sper ca oamenii să nu se lase păcăliți”.

Întrebată ce ar presupune în opinia ei abandonarea măsurilor din justiție de către PSD, Monica Macovei a răspuns: ”Să nu treacă nici o modificare din cele făcute, iar cele operate deja să fie abrogate. Desființarea acelei secții (de anchetare a magistraților-n.r.), categoric, da. Asta înseamnă promisiunea, adică nu mergem mai departe, ce înseamnă asta? Și prostiile din trecut rămân? Nu”.

 
Monica Macovei, despre decizia PSD de a renunța la modificările din justiție