Norica Nicolai: Rămânem fideli ALDE Europa, nu se pune problema unei excluderi

În ce familie europeană va activa ALDE România, după alegerile din 26 mai? (Sursa foto: Wikipedia)

Viitorii eurodeputați ALDE România vor activa în grupul politic european ALDE din PE, declară la RFI eurodeputata Norica Nicolai, candidată pentru un nou mandat.

Norica Nicolai susține că ALDE România va activa tot în grupul ALDE din Parlamentul European, după alegerile din 26 mai: ”În ALDE, deși să știți că și în ALDE și în PES sunt foarte mari schimbări. O parte din ALDE probabil va înființa un grup politic împreună cu președintele Macron. Chiar și socialiști vor participa la acest grup (...), dar noi rămânem fideli ALDE, pentru că dincolo de ce se va întâmpla, de faptul că o serie de partide ne vor părăsi, chiar dacă nu vom rămâne un grup semnificativ din punct de vedere numeric, vom continua să activăm în ALDE”.

Atenționată că ALDE Europa vrea să excludă ALDE România din rândurile sale, eurodeputata a răspuns: ”Nu se pune după părerea mea această problemă. Unii din ALDE și mă refer la Guy Verhofstadt ar dori ca noi să părăsim acest grup politic, dar se pare că domnul Verhofstadt va fi primul care-l va părăsi, pentru că a declarat zilele trecute că va merge în grupul format în jurul lui En Marche. Alte partide însă nu-și doresc să părăsească ALDE Party. Așa că după această bătălie pentru alegeri, va urma o altă bătălie pentru configurarea grupurilor parlamentare din PE și pentru care suntem pregătiți”.

 
Norica Nicolai, intervievată de Cosmin Ruscior despre apartenența la grupul ALDE din PE