Klaus Iohannis: "Aflu că un infractor șef zice că reprezint interese străine. Nasol!"

Președintele Klaus Iohannis a răspuns atacului lansat de liderul PSD, Liviu Dragnea, numindu-l pe acesta "infractor șef".

Iohannis a susținut că PSD-iștii "spun prostii" despre summit-ul de la Sibiu și a comentat acuzațiile făcute de Dragnea conform cărora ar reprezenta interese străine.

"Aud, așa, că PSD-iștii vorbesc prostii despre summit. Nici nu-i de mirare. Nu înteleg nimic și nu i-a invitat nimeni, pe bună dreptate. Actuala guvernare are alte priorități decât românii", a afirmat Iohannis, sâmbătă, la Forumul Educației de la Iași.

"Dau eu drumul la un post de știri și aflu acolo că un infractor șef, șeful infractorilor, nu știu cum e mai bună combinația, zice așa - că Iohannis reprezintă interese străine. Nasol! Hai să vedem cum e cu interesele astea.

Dacă vorbim de educație, interesul românilor este să aibă o educație de calitate, este și interesul meu ți îi reprezint, recunosc, eu reprezint interesele românilor care vor educație.

Reprezint românii care vor autostrăzi. Se aude că sunt români care vor spitale. Și eu doresc spitale noi pentru România. Pe PSD educația nu îl înteresează. Despre autostrăzi nici măcar nu se mai vorbește (...) Iohannis reprezintă interesele străine PSD, dar reprezintă interesul românilor", a declarat Iohannis.

Miting PSD la Galați

Sâmbătă a avut loc, la Galați, un nou miting PSD, care vine la două zile după cel de la Iași, unde social-democrații s-au confruntat cu o puternică contestare în stradă.

Mitingul de la Galați, la care au participat și liderul PSD, Liviu Dragnea, și premierul Viorica Dăncilă, a fost dedicat lansării candidaților partidului la alegerile europene.

Dragnea s-a lansat într-o cascadă de acuzații la adresa președintelui Klaus Iohannis și a liderilor europeni, într-un discurs cu puternice accente naționaliste și suveraniste.

Liviu Dragnea a recurs constant la opoziția dintre Vest și Est, punând totodată problemele pe care le are guvernarea PSD-ALDE cu Bruxelles-ul pe seama succeselor economice ale Bucureștiului din ultimii doi ani.

Evenimentul social-democraților nu a fost lipsit de contestatari ai PSD care au ieșit în stradă, potrivit imaginilor difuzate pe Facebook, de Rezistența TV.