Jurnal european: Cum pot ajuta migranții europeni la dezvoltarea țării gazdă?

Comisia Europeana

Image source: 
Facebook/Comisia Europeană

Președinția Română a Consiliului Uniunii Europene întră în vacanța de Paște pentru a sărbători Paștele Ortodox zilele acestea, dar săptămâna viitoare este foarte bogată în evenimente.

Ministerul de Finanțe român organizează  pe 1 mai Comitetul bugetar informal care  va reuni reprezentanți ai statelor membre în Comitetul bugetar, precum și reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Secretariatului General al Consiliului UE şi ai Serviciului Juridic al Consiliului UE.

Pe 2 mai, Ministerul Mediului organizează reuniunea informală a atașaților de mediu, iar pe 3 mai are loc o conferință cu titlul ”Contribuția diferitelor categorii de cetățeni europeni la dezvoltarea țării gazdă”. Participanții vor analiza concluzii asupra politicilor publice privind diaspora. Acest eveniment are loc la Bacău și este organizat de  Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

„În primele 100 de zile de Președinție, am promovat 90 de dosare legislative care aduc mari beneficii vieții tuturor europenilor (80 de dosare închise și 10 interpretări comune pe bugetul UE pe termen lung). Președinția României la Consiliul UE susține convergența și coeziunea în Europa prin avansarea unor dosare pe teme precum piața unică digitală, directiva pentru gazele naturale, Uniunea bancară, precum și prin lupta pentru condiții de muncă transparente și previzibile sau pentru emisii reduse de CO2 de la camioane”, arată un comunicat publicat pe site-ul președinției consiliului UE.

Rubrica jurnal european din 25 aprilie 2019