Iohannis critică PSD pentru situația din Sănătate. Pintea: Ar fi bine să mă lase în pace!

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat din nou PSD pentru situaţia din Sănătate.  În opinia şefului statului, reprezentanţii PSD nu şi-au îndeplinit obiectivele asumate pentru domeniul sănătăţii. Declarația a fost făcută, astăzi, la Palatul Cotroceni în cadrul ceremoniei de decorare a unor instituţii din domeniul medical, spunând că aceasta are loc cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii, "o zi care merită sărbătorită, dar care a fost transformată de decidenţii guvernamentali într-un spectacol îndoielnic, cu pedepse şi controale demonstrative". "Ar fi bine să mă lase în pace", i-a transmis Sorina Pintea.

Klaus Iohannis a declarat că actuala guvernare PSD este "un eşec de la un capăt la altul", precizând că PSD a promis românilor 8 spitale regionale şi un spital republican, dar şi reabilitarea, modernizarea şi dotarea spitalelor existente.

"Este revoltător că ministrul Sănătăţii a pornit o campanie mai degrabă de imagine decât una de informare prin spitalele din ţară. Cum să mai creadă cineva că PSD chiar va construi noi spitale? În ciuda scandalurilor zilnice prin care se încearcă să se obţină capital de imagine pentru Guvern, cei mai mulţi medici şi asistente medicale sunt şi rămân profesionişti, şi încă de cea mai bună calitate. Ce fac guvernanţii ca să îi ajute? Mai nimic, în afara unor excese de autoritate prin care încearcă să acopere lipsa de acţiuni concrete menite să sprijine domeniul sănătăţii", a spus Klaus Iohannis, referindu-se la controalele neanunţate făcute de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în spitale.  
"Președintele se contrazicea de la o frază la altă. Pe de o parte, spunea că mă aflu într-o campanie de imagine, la final a spus că actul medical înseamnă și spitale curate. Când vorbea serios? Președintele a aflat acum dificultățile cu care se confruntă spitalele regionale", a declarat Sorina Pintea, într-o intervenție telefonică la postul de televiziune Antena 3. Pintea a răspuns și criticilor aduse aduse de Iohannis în legătură cu promisiunile neonorate ale Guvernului de a construi spitale.

"Programul de guvernare al PSD pe Sănătate nu are doar construcția de spitale, are și alte puncte care au fost îndeplinite. În ceea ce privește spitalele regionale, aș ruga-o pe doamna comisar european să îl informeze pe domnul președinte despre discuția avută în biroul doamnei prim-ministru legat de accesarea fondurilor europene, de modul în care am cerut suplimentarea pentru spitale regionale și mi s-a spus 'nu, mai bine le etapizăm'", a explicat Pintea, care a conchis:”Ar fi bine să mă lase în pace!”.