Cseke Attila: UDMR susține referendumul pe justiție

Cseke Attila asumare raspundere buget derapaj.jpg

Cseke Attila nu ar vrea ca bugetul să fie adoptat prin asumarea răspunderii Guvernului (Sursa foto: Facebook/Cseke Attila)
Cseke Attila nu ar vrea ca bugetul să fie adoptat prin asumarea răspunderii Guvernului (Sursa foto: Facebook/Cseke Attila)

UDMR va îndemna electoratul maghiar să voteze la referendumul pe justiție din 26 mai pe temele anunțate de președintele Klaus Iohannis, declară la RFI liderul senatorilor Uniunii, Cseke Attila, după consultările de la Cotroceni.

Cseke Attila spune că UDMR va sprijini referendumul pe justiție: ”Vom susține organizarea acestui referendum și vom îndemna electoratul maghiar și comunitatea maghiară să voteze la acest referendum pe temele anunțate de domnul președinte”.

UDMR a fost acuzată că a votat cot la cot cu PSD și ALDE în Parlament unele modificări controversate aduse legilor justiției. Acum, Uniunea susține referendumul. Întrebat dacă nu sunt două acțiuni contradictorii, senatorul UDMR a răspuns: ”Nu sunt două acțiuni contradictorii, pentru că temele președintelui se referă la interdicția amnistiei și grațierii în cazul infracțiunilor de corupție, ceea ce nu a fost în Parlament și noi nu am susținut un asemenea lucru. Doi, ce e mai important este tema Ordonanțelor de Urgență în domeniul justiției, iar noi în mod constant am spus că Parlamentul este unica putere legiuitoare a țării și Ordonanțele nu trebuie folosite, mai ales într-un domeniu așa de delicat cum este justiția”.

Cseke Attila, despre referendumul pe justiție