Radu Vancu (”Vă vedem din Sibiu”): PSD trișează, nu a învățat nimic din lecțiile istoriei

Poet Radu Vancu dorinta schimbare inertie partide.jpg

Radu Vancu: Există o dorință de schimbare (Sursa foto: Facebook/Radu Vancu)
Radu Vancu: Există o dorință de schimbare (Sursa foto: Facebook/Radu Vancu)

PSD nu a învățat nimic din lecțiile istoriei. Iată ce declară la RFI poetul Radu Vancu, membru al comunității ”Vă vedem din Sibiu”, după ce social-democrații au anunțat secții separate pentru referendumul pe justiție și alegerile europene din 26 mai.

Radu Vancu e de părere că înființarea unor secții separate pentru referendumul pe justiție și alegerile europene ar putea avea efectul invers față de cel urmărit de PSD, adică i-ar putea mobiliza și mai mult pe cei care vor să participe la consultarea populară din 26 mai: ”Mă amuză să văd că PSD nu învață absolut nimic din lecțiile istoriei. De fiecare dată când au încercat să trișeze la voturi, au reușit să inflameze teribil populația și s-a întors ca un bumerang împotriva lor ceea ce au încercat. N-au învățat nimic din lecția lui 2014, când au iritat lumea tocmai pentru că au încercat să limiteze accesul la vot în diaspora și au reușit să blocheze 100.000 de oameni să voteze, dar s-au prezentat la urne cu un milion sau două milioane mai mulți oameni decât de obicei. N-am nici o îndoială că așa va fi și acum”.

El crede că ”sentimentul acesta al injustiției și al nesimțirii cu care ei tratează această problemă nu va face decât să scoată lumea la vot în număr și mai mare”.

 
Radu Vancu, despre declarațiile PSD privind secțiile separate de la referendumul pe justiție