Brexit: May promite să părăsească funcția dacă se aprobă acordul

theresa_may.jpg

Theresa May
Image source: 
Getty Images

Premierul Marii Britanii, Theresa May, le-a transmis miercuri seară parlamentarilor din cadrul Partidului Conservator că va demisiona dacă se vor înregistra progrese în procedura privind retragerea ţării din Uniunea Europeană, afirmă surse citate de BBC.com.

Declarația a fost făcută în cadrul unei reuniuni a ''Comitetului 1922''. Theresa May a declarat că vrea o tranziţie "cât mai elegantă" "după aprobarea Acordului privind retragerea ţării din UE", a declarat deputatul conservator Simon Hart, pentru BBC.com.

„Ştiu că unele persoane sunt preocupate că, dacă va fi aprobat Acordul Brexit, eu voi asuma mandatul de a trece în a doua etapă fără dezbaterea pe care trebuie să o avem. Nu voi face acest lucru. Sunt dispusă să mă retrag din funcţie mai devreme decât intenţionam, pentru a face ceea ce este corect pentru ţară şi pentru partid. Le cer tuturor persoanelor din această sală să susţină acordul, pentru a finaliza datoria istorică de a aplica decizia poporului britanic şi de a părăsi Uniunea Europeană în mod uşor şi ordonat", a afirmat Theresa May la reuniunea Partidului Conservator.  

Potrivit surselor citate de jurnaliștii britanici, premierul nu a stabilit și o dată la care va fi dispusă să se retragă din funcție.