Michèle Ramis: Investitorii francezi, interesați să vină în România. Lipsa autostrăzilor, un handicap

Ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Michèle Ramis, a declarat joi, la Sibiu, că investitorii francezi sunt din ce în ce mai interesaţi să vină în România. Însă, a adăugat aceasta, lipsa autostrăzilor reprezintă "un handicap destul de mare", pe care speră să îl putem rezolva cu ajutorul banilor europeni. 

"Este adevărat că Franţa este din ce în ce mai interesată să investească în România pentru că România are atu-uri pentru investitorii francezi care vin aici. Există o tradiţie industrială în România. Din punct de vedere geografic, România este foarte bine situată. (...) Întreprinderile franceze caută mână de lucru calificată, ingineri. Întreprinzătorii caută mână de lucru francofonă, oameni care vorbesc limba franceză, calificaţi, pentru a lucra în întreprinderile lor. Cunoaşterea limbii franceze ajută şi pentru a fi angajaţi aici, de către întreprinderile franceze, dar şi să lucreze în afară în întreprinderi franceze sau francofone", a spus ambasadoarea Michèle Ramis
Potrivit acesteia, lipsa autostrăzilor din România "este o problemă dificilă, un handicap destul de mare", transmite Agerpres. "Este o problemă dificilă, un handicap destul de mare, dar cu toate acestea rămâneţi atractivi. Sperăm ca fondurile europene să fie utilizate pentru ameliorarea infrastructurii, este un punct slab, dar sperăm să fie ameliorat prin utilizarea fondurilor europene", a mai spus diplomatul francez.  Ambasadoarea Franţei în România a vizitat, joi, Şcoala "Radu Selejan" din municipiul Sibiu, unde urmează să se înfiinţeze din toamnă o clasă cu predare intensivă a limbii franceze.