Dancă: Aprozarele sunt un eșec al pieței, Dragnea să se uite la ce se întâmplă în Turcia

danca_aprozare_esec_dragnea_turcia.jpg

Liviu Dragnea vrea o rețea de aprozare la nivel național (Sursa foto: pixabay)
Liviu Dragnea vrea o rețea de aprozare la nivel național (Sursa foto: pixabay)

Aprozarele și Gostat-urile comuniste sunt un eșec al măsurilor intervenționiste în piață, declară la RFI purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a propus recent refacerea rețelei de aprozare.

Ionel Dancă e de părere că ideea reînființării aprozarelor ”face parte din acest scenariu al unei gândiri care crede că prin politică se pot planifica evoluțiile economice. Politicul întotdeauna a pierdut războiul cu economia și asta trebuie să înțeleagă și cei care ne conduc acum politicile economice, Dragnea, Vâlcov și cei care se uită cu jind la modelul Erdogan din Turcia”.

În opinia sa, ”aprozarele sunt un eșec al pieței, un eșec al economiei de piață, un eșec al măsurilor intervenționiste în piață, asta înseamnă aprozarele și Gostat-urile comuniste. Au fost soluții de avarie, pentru a facilita accesul populației la anumite produse și servicii. Este un eșec al pieței o astfel de idee și ar trebui să se uite foarte bine la ce se întâmplă în Turcia, dacă nu eventual chiar și în Italia, vedem că deja și acolo sunt chestiuni foarte grave, care arată modul în care măsurile populiste duc economia în recesiune”.