ÎCCJ a decis: Alianța 2020 USR PLUS merge la europarlamentare

alegeri_euro.jpg

Image source: 
Facebook / European Parliament

Înalta Curte a decis ca Alianța 2020 USR-PLUS poate candida la alegerile europarlamentare.Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de președintele PLUS, Dacian Cioloș.

Alianța USR-PLUS va putea candida împreună la alegerile europarlamentare. Instanța supremă a admis, în această seară, contestația celor două formațiuni la decizia Biroului Electoral Central de respingere a înregistrării alianței electorale. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

"Acum aveți cu cine vota! Alianța 2020 merge la europarlamentare! Așa cum ne așteptam, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au votat în favoarea Alianței noastre! Lupta continuă cu și mai mult avânt", a scris Dacian Cioloș, pe Facebook, după decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

"România rămâne în Europa. ICCJ a anulat decizia BEC. Alianța 2020 USR PLUS va câștiga alegerile și va guverna în 2020", a declarat și liderul USR, Dan Barna, citat de HotNews.

Biroul Electoral Central a respins joi înscrierea Alianței USR-PLUS pentru europarlamentare pe motiv că, potrivit mențiunilor din registrul Partidelor Politice, Nicușor Dan este cel în drept să reprezinte USR, iar Dan Barna nu are calitatea de reprezentant al partidului. În ceea ce privește  PLUS, potrivit BEC, Raluca Danes este reprezentantul partidului, nu Dacian Cioloș. Potrivit deciziei, la BEC au fost depuse pe 6 martie, respectiv 7 martie, cereri din partea Ralucăi Daneș și a lui Elek Levente. Ultima a fost depusă după expirarea termenului.