Mihai Chirica, la RFI: Bugetul, o „răfuială”

mihai_chirica.jpg

Bugetul pe 2019 este unul de „răfuială” , menit să-i „pedepsească” pe cei care nu sunt în consensul politic al lui PSDragnea, declară la RFI primarul Iașului Mihai Chirica.
Image source: 
Facebook/ MIhai Chirica

Primarul Iașiului Mihai Chirica declară, la RFI, că bugetul pe 2019 este unul de ”răfuială”, menit să îi „pedepsească” pe cei care nu sunt în consensul politic al lui PSDragnea. Edilul Iașiului spune că nu va majora taxele și impozitele locale, cu toate că Primăria va înregistra un deficit de peste 60 de milioane de lei anul acesta.

Mihai Chirica spune că "Iașiul are venituri prognozate în acest an de 700 - 750 de milioane de lei, din care trebuie susținută toată lista de cheltuieli, unde creșterile foarte mari sunt pe cheltuielile de funcționare. Toate propunerile pe care le-au adus în sarcinile orașului nostru vor duce la scăderea volumului de investiții. Deficitul pe care l-am măsurat față de cel înregistrat anul trecut de 34 de milioane de lei, va fi suplimentat cu încă 28 de milioane de lei pentru acest an".

Primarul Iașiului dă asigurări că nu se vor majora impozitele locale. "Nu putem majora taxele şi impozitele locale. În Iași sunt peste 20.000 de pensionari cu pensie sub 1.000 de lei. Nu ai ce să le mai mai ceri".

Mihai Chirica mai spune că Primăria Iași se va concentra pe atragerea de fonduri europene, "singurul balon de oxigen viabil" în momentul de față.

Primarul Iașului, Mihai Chirica, despre buget