Buzatu (PSD): Bugetul pe 2019 este un progres important, din perspectivă locală

buzatu_buget_progres_important_perspectiva_locala.jpg

Bugetul pe 2019, prezentat de Ministerul de Finanțe (Sursa foto: pixabay)
Bugetul pe 2019, prezentat de Ministerul de Finanțe (Sursa foto: pixabay)

Guvernul nu va oferi un tratament preferenţial primarilor din marile oraşe, localităţile mici trebuie tratate și ele corect, declară la RFI liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. Reacţia sa vine în contextul protestelor primarilor din marile municipii faţă de proiectul de buget pe 2019.

Dumitru Buzatu consideră că bugetul pe 2019 este un progres important, din perspectivă locală: ”Cel mai bun unghi de vedere din care eu pot comenta acest buget este cel al perspectivei locale. Din punctul acesta de vedere, bugetul acesta, ca filozofie, concepție, face un progres important față de anii anteriori”.

El spune că ”în ţara noastră există o permanentă acţiune a unora, care în loc să aibă o înţelegere globală a problemelor, în loc să observe că există discrepanţe foarte mari între regiuni mai puţin dezvoltate şi regiunile dezvoltate, în loc să înţeleagă că există oraşe care au bugete solide, mult mai mari, excedentare an de an şi există şi oraşe care nu au această posibilitate, dar se află şi ele tot în România şi într-un anumit fel, populaţia din oraşele acestea, din zonele acestea a contribuit şi ea la ridicarea întregii ţări, inclusiv la economia oraşelor respective, a municipiilor în special, care solicită un tratament preferenţial în acest moment”.

Liderul PSD Vaslui se îndoieşte că Executivul va accepta un tratament preferenţial pentru marile oraşe: „Eu nu cred că lucrurile astea vor putea fi acceptate de Guvern în totalitate, pentru că Guvernul ştie că există şi sate, există şi comune, există şi oraşe mici, există şi judeţe, că toate acestea sunt din România şi ele trebuie tratate într-un mod corect şi îndreptat către idealul acela de coeziune a tuturor zonelor ţării”.