Andi Cristea (PSD): Preşedintele Iohannis arată că pălăria de om de stat e prea mare pentru el

PSD nu-l va faulta pe preşedintele Klaus Iohannis la summit-ul de la Sibiu, pentru că social-democraţii vor ca reuniunea să fie un succes românesc, declară la RFI eurodeputatul Andi Cristea. El îl acuză pe şeful statului că întreţine blocajul guvernamental, prin refuzul de a accepta numirea Olguţei Vasilescu şi a lui Mircea Drăghici în Cabinetul Dăncilă.

Andi Cristea spune că „este profund regretabil că în ciuda apelurilor doamnei prim-ministru, ne confruntăm cu un blocaj guvernamental întreţinut de preşedintele Iohannis. Ne apropiem de alegerile prezidenţiale şi din păcate domnul Iohannis a coborât din biroul de la Cotroceni în stradă, unde-şi face campanie pentru alegerile prezidenţiale. Ăsta este motivul pentru care acţiunile domniei sale din păcate nu mai sunt instituţionale, ci politice. Urmăreşte să obţină susţinerea electoratului de dreapta, în eventualitatea apariţiei altor candidaţi relevanţi pe zona de dreapta pentru alegerile prezidenţiale”.

Eurodeputatul PSD consideră că preşedintele Klaus Iohannis „face o greşeală, pentru că crede că ar putea obţine această susţinere punând tălpi acţiunilor Guvernului PSD, altfel spus continuă să joace cartea sabotajului şi asta fragmentează şi mai mult societatea, prin polarizare. Vrea să creeze un clivaj PSD-anti-PSD înainte de prezidenţiale, însă când faci lucrul ăsta în timpul preşedinţiei, când toată lumea te priveşte, eu cred că arăţi tuturor că pălăria de om de stat e prea mare pentru tine şi ţi s-ar potrivi una de simplu politician de Opoziţie”.

„Noi nu avem nici un interes şi nu îl vom faulta, cum se spune în termeni sportivi, la summit-ul de la Sibiu, fiindcă vrem ca respectivul summit să fie un succes românesc, nu e vorba de domnia sa, e vorba de România. Altfel spus, nu contează ce echipă de club românească câştigă Liga Campionilor, atâta vreme cât este o echipă românească. Noi ne gândim mai întâi la ţară şi după aceea la interesele politice”, conchide Andi Cristea.

 
Andi Cristea, despre conflictul Iohannis-Guvern