Dancă (PNL): Măsurile fiscale, un cocktail Molotov-Vâlcov pentru economie

danca_masuri_fiscale_cocktail_molotov_valcov.jpg

Măsurile fiscale anunţate de Guvern, criticate de PNL (Sursa foto: pixabay)
Măsurile fiscale anunţate de Guvern, criticate de PNL (Sursa foto: pixabay)

Măsurile fiscale adoptate recent de Guvern reprezintă un adevărat genocid pentru multe sectoare vitale ale economiei româneşti, declară la RFI purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă. OUG privind măsurile fiscale vizează între altele suprataxarea activelor bancare, botezată „taxa pe lăcomie” şi introducerea unui impozit pe cifra de afaceri în domeniile energetic şi telecom.

Ionel Dancă critică noile măsuri fiscale: „Acest set de măsuri, pe care eu îl numesc un cocktail Molotov-Vâlcov pentru economie reprezintă un adevărat genocid pentru multe sectoare vitale ale economiei româneşti. Sunt aberaţii de neimaginat, nemaivăzute în nici o economie din lume, să taxezi activele bancare în funcţie de nivelul ROBOR, ROBOR fiind o dobândă stabilită de cererea şi oferta de împrumuturi pe piaţa interbancară, cu alte cuvinte este un produs al economiei libere de piaţă şi să stabileşti un nivel de taxare în funcţie de acest indicator este o aberaţie economică nemaiîntâlnită”.

În opinia purtătorului de cuvânt al PNL, „ce-şi propune Guvernul este să colecteze mult mai mulţi bani la buget, pentru că este clar că bugetul în acest moment pârâie din toate încheieturile şi nu avem încă un buget pentru anul 2019, tocmai din acest motiv, pentru că nu sunt bani pentru a acoperi cheltuielile necesare şi se caută cu disperare soluţii, care în acelaşi timp să fie vândute populaţiei ca măsuri de protecţie a cetăţenilor (...). PNL va solicita Avocatului Poporului să sesizeze CCR”.