Ce şanse are moţiunea de cenzură? Stelian Tănase: Nu cred că Opoziţia este pregătită

Liviu Pop motiune cenzura.jpg

Moţiunea de cenzură va fi votată joi în Parlament (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Moţiunea de cenzură va fi votată joi în Parlament (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Opoziţia ar putea depune miercuri în Parlament moţiunea de cenzură, prin care încearcă să demită Guvernul Dăncilă. Documentul ar urma să fie dezbătut şi votat săptămâna viitoare. Opoziţia are nevoie teoretic de încă 50-60 de voturi, pentru ca demersul să aibă succes.

PNL şi USR depun moţiunea de cenzură pe fondul unor diviziuni profunde în sânul Opoziţiei, explică la RFI politologul Stelian Tănase: „Semnalele trimise până acum de Opoziţie nu sunt foarte clare. USR-ul spune una şi chiar şi în USR sunt opinii diferite, PNL-ul spune alta. Dacă nu au fost negociate voturi cu PSD-ul, pentru că lipsesc vreo 50 de voturi, să zicem, la disidenţii cunoscuţi ai lui Dragnea nu se adaugă şi alte voturi, de asemenea nu există nici o şansă”.

„Uneori am senzaţia şi o spun din diverse conversaţii cu lideri ai Opoziţiei că ei ar fi foarte mulţumiţi să se spună că s-a introdus moţiunea de cenzură, că s-a făcut tot ce s-a putut şi să ridice din umeri şi să spună că au pierdut încă o dată etc. etc. (...). Nu cred că sunt pregătiţi pentru această moţiune. Cred că dacă va fi un vot mai important sau mai apropiat de o victorie, va fi din cauza unor defecţiuni din PSD, nimic altceva”, crede politologul.

Stelian Tănase, despre moţiunea de cenzură