Orban: Ponta, declaraţii neamicale la adresa PNL şi a mea. Dacă e împotriva lui Dragnea, să voteze moţiunea de cenzură

Opoziţia mai are nevoie de 63 de voturi pentru a trece moţiunea de cenzură, declară la RFI preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Liderul PNL precizează că „deja, numărul parlamentarilor PSD care au părăsit PSD şi care sunt dispuşi să voteze moţiunea de cenzură a crescut. Eu sunt un om foarte onest şi nu mi-a plăcut niciodată să creez false aşteptări. Pentru reuşita moţiunii de cenzură avem nevoie de 63 de voturi acum, după plecarea a încă patru parlamentari din PSD şi ne vom strădui să convingem cât mai mulţi parlamentari din arcul guvernamental să susţină moţiunea de cenzură”.

Ludovic Orban face apel la UDMR să susţină moţiunea de cenzură: „Ar fi foarte bine ca şi UDMR să se alăture acestei moţiuni de cenzură. UDMR sunt partenerii noştri în Partidul Popular European, UDMR-ul nu mai poate să gireze această guvernare, care face rău României şi care la urma urmei acţionează şi împotriva cetăţenilor români de etnie maghiară, care au trimis UDMR-ul în Parlament şi care în mod evident sunt categoric împotriva acestei guvernări”.

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat recent că membrii Opoziţiei nu au discutat cu parlamentarii formaţiunii sale despre susţinerea unui moţiuni de cenzură. El a afirmat că nu ar vota moţiunea, dacă în locul Guvernului Dăncilă ar veni un Cabinet condus de Ludovic Orban.

Liderul PNL îi dă replica: „În ceea ce mă priveşte, ca preşedinte al Partidului Naţional Liberal, pot să spun că PNL este pregătit în orice moment să-şi asume răspunderea guvernării, că în mod evident preferăm ca asumarea răspunderii guvernării să se producă după întoarcerea la popor, prin intermediul alegerilor anticipate, deoarece va fi extrem de dificil cu actuala structură a Parlamentului să se genereze un Guvern care să facă ceea ce trebuie cu adevărat în România. În ceea ce priveşte declaraţiile neamicale ale opozantului, să spun, de conjunctură, care dă diferite declaraţii neprietenoase la adresa PNL şi la adresa mea, ca preşedinte al Partidului Naţional Liberal, am de spus doar atâta: dacă într-adevăr ei sunt împotriva lui Dragnea şi împotriva acestui Guvern, nu au decât o singură soluţie, să semneze şi să voteze moţiunea de cenzură, iar eu mă aştept ca acest lucru să se întâmple”.

Ludovic Orban, despre moţiunea de cenzură