Dodon, la Paris, alături de Macron, Trump, Iohannis

dodon_macron.jpg

Igor Dodon participă la Forumul Păcii de la Paris, la invitația lui Emmanuel Macron
Sursa imaginii: 
Facebook/Igor Dodon

Președintele moldovean, Igor Dodon participă, duminică, la Forumul Păcii de la Paris.Dodon susține că va avea astăzi o agendă încărcată. Potrivit președintelui R.Moldova, sâmbătă seara, într-o atmosferă informală, a discutat cu mai mulți șefi de stat printre care Emmanuel Macron, Klaus Iohannis și Donald Trump.  

În ajunul Forumului Păcii, care se desfășoară, duminică, la Paris după ceremoniile de comemorare ale Centenarului Armistițiului din 1918, Igor Dodon a discutat într-o atmosferă informală, cu mai mulți șefi de state și guverne. Președintele moldovean nu a pierdut ocazia de a se fotografia cu cuplu prezidențial francez, Emmanuel și Brigitte Macron, Recep Erdogan, Angela Merkel, dar și Donald Trump.

Dodon a făcut poze și a schimbat câteva vorbe și cu Klaus Iohannis și Petro Poroșenco, liderii statelor vecine, cu care nu a avut însă nici o întrevedere oficială, de când a devenit președintele R.Moldova. Pentru comparație, în timpul mandatului său de doi ani, Igor Dodon s-a întâlnit cu liderul de la Kremlin de 11 ori.

Igor Dodon efectuează vizita la Paris la invitaţia Preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron.La Forumul Păcii, care se desfășoară duminică la Paris, participă peste 70 de şefi de stat şi de guvern.

În cadrul Forumului, Igor Dodon va avea întrevederi bilaterale cu mai mulţi lideri europeni. De asemenea, șeful statului va ține un discurs în cadrul unei mese rotunde, organizate de Adunarea Naţională a Franţei. 

 
Corespondentul RFI, Valeria Vițu despre vizita președintelui moldovean, Igor Dodon la Paris