Alina Gorghiu îi dă dreptate lui Klaus Iohannis: Preşedintele are datoria să spună lucrurile corect cetăţenilor

Senatoarea PNL Alina Gorghiu spune la RFI că preşedintele are dreptate când îl critică pe liderul PSD, Liviu Dragnea. Klaus Iohannis a afirmat marţi că Dragnea este un „infractor cocoţat în fruntea statului”.

Alina Gorghiu consideră că „e o datorie pe care o are şeful statului, oricare ar fi numele acestuia, de a spune lucrurile corect cetăţenilor, pentru că ei sunt cei care l-au adus în această funcţie. Spune în cuvinte dure câteva idei pe care le-am spus şi noi, cei din Opoziţie, le cam spunem toţi, mai public, mai pe la colţuri şi anume că România ar fi putut să aibă un altfel de clasă politică, mult mai bună, mult mai sănătoasă, mult mai coerentă, fără persoane condamnate în funcţii publice”.

„MCV-ul bate la uşă şi vă avertizez că data de 13 noiembrie, când va fi prezentat acest raport va fi data la care vom vedea un document care în nici un caz nu va consemna un progres în justiţia din România, ci dimpotrivă şi ne va lua prin surprindere pe toţi acel breaking news cum statul de drept în România nu mai este stat de drept, dar noi ştim cu toţii că aşa este. La fel, vom avea foarte curând, pe 14, discutată în plenul PE rezoluţia tot pe situaţia justiţiei şi a statului de drept din România, o rezoluţie semnată de toţi liderii grupurilor parlamentare din PE şi se apropie cu paşi foarte repezi preluarea de către România a preşedinţiei rotative a Consiliului. Faţă de toate aceste aspecte, domnul Dragnea are un singur răspuns: război politic”, atrage atenţia senatoarea PNL.

 
Alina Gorghiu, despre atacul lui Klaus Iohannis la adresa lui Liviu Dragnea