Ministrul Cercetării și Inovării a demisionat din funcție

big_nicolae-burnete.jpg

Sursa imaginii: 
www.gov.ro

Prima demisie în Guvernul Dăncilă. Ministrul Cercetării Nicolae Burnete a anunțat astăzi că renunță la funcție. Este primul membru al Cabinetului Dăncilă care recurge la acest gest.

Într-un comunicat de presă, Nicolae Burnete spune că gestul său este irevocabil şi cel puţin la acest moment, nu va face subiectul unei conferinţe de presă.

"Ministrul Cercetării şi Inovării, prof.dr. Nicolae Burnete, prin prezentul comunicat, aduc la cunoştinţa opiniei publice faptul că în această dimineaţă mi-am depus demisia la Cabinetul premierului. Demisia mea este irevocabilă şi cel puţin la acest moment, nu va face subiectul unei conferinţe de presă", se arată într-un comunicat.

Anunţul este făcut în contextul în care miniştrii Cabinetului Dăncilă ar urma să fie evaluaţi.

Unele surse politice citate de presa centrală susțineau că mai mulți lideri PSD ar fi avut nemulțumiri în legătură cu activitatea unor miniștri, printre care se număra și Nicolae Burnete.

Tot astăzi, premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu se poate discuta deocamdată de o posibilă remaniere guvernamentală, deoarece nu s-a făcut încă evaluarea miniștrilor.

Activitatea acestora ar urma să fie analizată în perioada imediat următoare, a spus Viorica Dăncilă la Constanța