Reuniune PSD la Neptun. O eventuală remaniere guvernamentală, pe agendă

guvern_dancila.jpg

Cabinetul Viorica Dăncilă
Sursa imaginii: 
site-ul Guvernului României

Reuniune a liderilor PSD la Neptun. Conducerea social-democraților ar urma să analizeze astăzi și mâine la malul mării activitatea miniștrilor PSD după 7 luni de mandat în Guvernul Dăncilă.   Mai mulți lideri ai partidului sunt nemulțumiți de unii miniștri și ar urma să stabilească dacă se impune sau nu o remaniere guvernamentală.

La reuniunea de la Neptun participă conducerea centrală a partidului în frunte cu Liviu Dragnea, președinții organizațiilor județene și membrii Executivului.

Surse din conducerea PSD au declarat pentru Mediafax că premierul Viorica Dăncilă va prezenta, mâine, în ședința Comitetului Executiv al PSD, modul în care ministerele au pus în practică programul de guvernare. Apoi se va stabili dacă se impune o remaniere guvernamentală sau dacă Executivul va continua să funcționeze cu actualii miniștri.

Aceleași surse spun că mulți dintre liderii PSD sunt nemulțumiți de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, Dănuț Andrușcă de la Economie, Ioana Bran de la Tineret și Sport. Este criticată și activitatea ministrului Cercetării, Nicolae Burnete, cea a ministrului Educației Valentin Popa și cea a lui George Ivașcu de la Cultură.

Recent, liderul partidului, Liviu Dragnea, spunea că este nemulțumit de unii miniștri. În schimb, s-a declarat mulțumit de activitatea premierului Viorica Dăncilă.

Tot la Neptun, liderii PSD vor discuta și despre strategia pentru 2019, atunci când vor avea loc alegeri europarlamentare și prezidențiale.

Întrebată dacă sunt tensiuni în PSD, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că sunt „cu siguranță lucruri de spus" în acest sens dar nu vrea să se alăture celor care „împroașcă cu noroi” așa că își va spune punctul de vedere în interiorul partidului. Cel mai probabil social-democrații ar urma să discute și despre scrisoarea deschisă adrestă de senatorul Ecaterina Andronescu membrilor PSD. Aceasta îi ceruse lui Liviu Dragnea să facă un pas în spate, altfel PSD va pierde guvernarea. Andronescu mai ceruse și schimbarea Vioricăi Dăncilă din fruntea Guvernului și pregătirea unui Executiv de „super profesioniști”.

Andronescu a precizat în scrisoare că PSD trebuie să salveze atât țara cât și partidul "de la un dezastru major" spre care se îndreaptă "vertiginos".