Cristian Ghinea (USR), după adoptarea CPP: Suntem asaltaţi de republica borfaşilor

Cristian Ghinea Iohannis referendum.jpg

Cristian Ghinea pledează pentru organizarea unui referendum pe tema justiţiei (Foto: arhivă RFI)
Cristian Ghinea pledează pentru organizarea unui referendum pe tema justiţiei (Foto: arhivă RFI)

Opoziţia va ataca la Curtea Constituţională modificarea Codului de Procedură Penală, proiect adoptat luni seară târziu de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, declară la RFI deputatul USR Cristian Ghinea.

Parlamentarul Uniunii Salvaţi România precizează că partidul său va merge la CCR: „Evident, vom ataca la CCR, cum am făcut cu multe alte legi. Până la urmă, în politică este vorba despre numere. Atât putem face noi, USR, cu 9%. Data viitoare trebuie să fim mai mulţi. Mă bucur să văd că oamenii vin spre Uniunea Salvaţi România, sunt 900 de oameni care s-au înscris în partid în luna asta şi nu s-a terminat încă luna”.

În opinia lui Cristian Ghinea, „suntem în defensivă, suntem de doi ani în defensivă, pentru că noi, cetăţenii cinstiţi, suntem asaltaţi de republica borfaşilor. O mie de infractori dintre cei eliberaţi de PSD-ALDE anul trecut s-au întors deja în puşcării. Asta înseamnă o mie de victime. De aseară începând, victimele vor fi obligate să stea în aceeaşi cameră cu tâlharul, cu violatorul lor, ca să se asigure justiţia că spun adevărul (...). De aseară începând, statul român este legat la mâini şi infractorii sunt mai presus decât victimele lor”.

Cristian Ghinea, despre Codul de Procedură Penală