Andronescu, despre colajul fals cu Simona Halep: Este inadmisibil. Firea nu și-a ales locul și momentul potrivite

halep.png

Image source: 
Sursă foto: Facebook

Senatoarea PSD Ecaterina Andronescu se dezice de colajul foto potrivit căruia Simona Halep ar fi fost cea huiduită pe Arena Națională și nu primarul general Gabriela Firea.  Colajul, dar și alte două videoclipuri trucate au fost publicate pe Facebook de mai multe filiale PSD, ulterior retrase, după ce mai mulți internauți le-au raportat la Facebook drept Fake News.

Ecaterina Andronescu afirmă la RFI că este inadmisibil un astfel de lucru și admite că este vorba de un Fake News.

”Nu putem să punem sub semnul condamnării tot PSD-ul. Sunt oameni care habar nu au avut. Majoritatea nu a știut ce se întâmplă cu această idee. Nu suntem de acord cu ea. Închidem subiectul și mergem mai departe. O știre falsă trebuie tratată ca atare, adică nebăgată în seamă. Este cea mai cruntă cale de a închide un subiect”, afirmă Andronescu.

Senatoarea PSD susține că nu știe cine se află în spatele mesajului și că a citit pe internet că ar fi vorba de o persoană din echipa de comunicare a partidului.

”Eu nu îl cunosc pe acest domn despre care a apărut pe site-uri că la inițiativa lui s-ar fi produs o asemenea difuzare publică a unui mesaj care nu avea nicio legătură cu ceea ce trăiesc românii atunci când se gândesc la Simona Halep. Cred că a fost cel puțin neinspirat, dacă nu ar trebui să fiu mai dură cu apreciearea. Nu știu cu cine s-a sfătuit”, mai spune Andronescu.

Mai mult, Ecaterina Andronescu este de părere că primarul Gabriela Firea nu ar fi trebuit să fie prezentă pe Arena Națională, alături de Simona Halep.

”Doamna Firea cred că a fost bine intenționată. Buna ei intenție a fost să ofere Simonei cheia orașului București pentru performanțele pe care ea le-a făcut. Probabil că momentul nu era cel mai potrivit. Dacă l-aș pune și în ecuație cu mitingul de sâmbătă, poate că era și mai bine să facă acest gest într-un alt cadru”, a mai spus Ecaterina Andronescu.

Interviul integral

Ecaterina Andronescu: Este inadmisibil ca un asemenea lucru să se petreacă. După părerea mea, Simona Halep este un simbol național. Ea duce imaginea României în lume. Nu poate, în țara ei, să fie tratată altfel decât cum merită.

Reporter: Dar ce a încercat să facă PSD prin acest mesaj? Citez din colajul foto. „Simona Halep, marea noastră campioană, huiduită de circa 20.000 de fani pe Arena Națională”. Deși toată lumea s-a uitat la televizor în timpul ceremoniei și a observat că nu Simona Halep era cea huiduită.

Ecaterina Andronescu: Eu nu îl cunosc pe acest domn despre care a apărut pe site-uri că la inițiativa lui s-ar fi produs o asemenea difuzare publică a unui mesaj care nu avea nicio legătură cu ceea ce trăiesc românii atunci când se gândesc la Simona Halep. Cred că a fost cel puțin neinspirat, dacă nu ar trebui să fiu mai dură cu apreciearea. Nu știu cu cine s-a sfătuit. Mulți colegi cu care am discutat nu știau de lucrul acesta. Nu știu cu cine s-a sfătuit, dar ceea ce are de făcut este să iasă public și să își ceară scuze. Eu am făcut-o în numele PSD. Dacă organizațiile PSD au afișat aceste banere, eu mi-am cerut scuze pentru că Simona nu merită un asemenea tratament.

Rep: Nu ar trebui ca organizațiile care au publicat acel mesaj să revină cu un nou mesaj prin care să își ceară scuze că au mințit, că este vorba despre o știre falsă?

Ecaterina Andronescu: Nu știu dacă este vorba de o minciună. Nu știu. Eu nu am avut niciun fel de atingere cu ideea sau cu cine a gândit să promoveze această idea în organizații.

Rep: Vorbim de PSD Tulcea, PSD Giurgiu, PSD Mehedinți, PSD Ilfov, care au făcut mesajul public.

Ecaterina Andronescu: Sunt oameni pe care îi cunosc. Nu cred că președinții acestor organizații au avut o asemenea abordare. Mai degrabă, aș spune că cei care se ocupă de comunicare au fost extrem de neinspirați.

Rep: Cum vedeți și mesajul doamnei Firea de după?

Ecaterina Andronescu: Cei care s-au adunat pe stadion, s-au adunat din prețuire și din respect pentru Simona. În acel moment nu acceptau să împartă această bucurie cu nimeni. Doamna Firea cred că a fost bine intenționată. Buna ei intenție a fost să ofere Simonei cheia orașului București pentru performanțele pe care ea le-a făcut. Probabil că momentul nu era cel mai potrivit. Dacă l-aș pune și în ecuație cu mitingul de sâmbătă, poate că era și mai bine să facă acest gest într-un alt cadru.

Rep: Doamna Firea a avut un mesaj imediat după ce a fost huiduită pe Arena Națională. Spunea că oameni plini cu venin au venit pe Arena Națională.

Ecaterina Andronescu: Eu știu dacă este așa? Nu am fost acolo. Mi-e greu să fac asemenea aprecieri. Vă mărturisesc că, de felul meu, cred, mai degrabă, în relații normale între oameni, de colaborare, decât de natură să ne dezbine. Nu cred că atâta dezbinare, câtă este acum în societatea românească, ajută sau aduce vreun beneficiu vreunui om din această țară.

Rep: Dacă tot vorbim despre dezbinare, PSD, prin acest colaj foto, care este un fel de fake news, nu face acest lucru, nu duce tot la dezbinare?

Ecaterina Andronescu: Ba da, dar știți ce se întâmplă...trebuie tratat exact așa, ca un fake news.

Rep: Doar ca un fake news? Nu vorbim și de dezbinare aici?

Ecaterina Andronescu: Nu putem să punem sub semnul condamnării tot PSD-ul. Sunt oameni care habar nu au avut. Majoritatea nu a știut ce se întâmplă cu această idee. Nu suntem de acord cu ea. Închidem subiectul și mergem mai departe. O știre falsă trebuie tratată ca atare, adică nebăgată în seamă. Este cea mai cruntă cale de a închide un subiect.