Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alina Gorghiu: Directiva UE privind prezumţia de nevinovăţie a fost luată ostatică de PSD-ALDE

Alina Gorghiu senatoare PNL legi justitie.jpg

Sursa foto: Facebook/Alina Gorghiu
Sursa foto: Facebook/Alina Gorghiu

Directiva UE privind prezumţia de nevinovăţie trebuie aplicată corect de coaliţia PSD–ALDE. O spune la RFI senatoarea PNL Alina Gorghiu, după ce Comisia Europeană a lansat procedura de infringement la adresa României, pentru netranspunerea în legislaţie a documentului amintit.

Alina Gorghiu se teme că parlamentarii Puterii vor încerca să profite de aplicarea Directivei UE privind prezumţia de nevinovăţie, pentru a slăbi legislaţia anti-corupţie: „Cred că nu mai există român care să nu cunoască faptul că PSD are guvernarea de mai bine de un an şi jumătate, că are majoritatea parlamentară pe care şi-o doreşte pentru a impune orice fel de modificare doreşte din punct de vedere legislativ şi că are practic toate pârghiile constituţionale pentru a face ceea ce interesul public reclamă. Că nu a făcut, asta este cu totul şi cu totul altă poveste”.

„Le-am spus colegilor de la PSD că n-avem nevoie nici de creativitate, nici de foarte multă inteligenţă, ci avem nevoie de corectitudine şi aplicarea acestei Directive în legislaţia internă, aşa cum scrie Directiva (...). Această Directivă a fost luată la un moment dat ostatică de cei de la PSD-ALDE, la fel ca demersul pe care l-au făcut în implementarea deciziilor CCR”, declară senatoarea.

 
Alina Gorghiu, despre procedura de infringement pentru neaplicarea Directivei UE privind prezumţia de nevinovăţie