Florin Iordache: PSD are forţa organizatorică pentru un miting; demersul lui Orban, ruşinos

Florin Iordache Klaus Iohannis frica Dancila.jpg

Florin Iordache îl critică pe Klaus Iohannis: A avut o prestație jalnică (Sursa foto: cdep.ro)
Florin Iordache îl critică pe Klaus Iohannis: A avut o prestație jalnică (Sursa foto: cdep.ro)

PSD ar da un semnal de instabilitate, dacă l-ar suspenda pe preşedintele Klaus Iohannis, declară la RFI deputatul social-democrat Florin Iordache. El spune că plângerea penală depusă de preşedintele PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea este un demers ruşinos, „împotriva oricărei logici juridice”.

Florin Iordache critică demersul lui Ludovic Orban: „Un demers ruşinos, în afara jocului politic. Eu înţeleg, Putere şi Opoziţie atunci când vii cu soluţii şi cu alte propuneri (...). Demersul liderului PNL îl consider ruşinos şi pentru faptul că neavând soluţii şi neavând nişte propuneri concrete ca alternativă la soluţiile de guvernare, încearcă să introducă în bătălia politică şi acest demers, care nu are nimic cu normalitatea. Este împotriva oricărei logici juridice”.

Poate fi suspendată din funcţie Viorica Dăncilă, în urma acestei plângeri penale? „În nici un caz, în nici un caz. Uitaţi-vă în Constituţie, se spune foarte clar când poate fi suspendat sau când nu poate fi suspendat, de cine şi aşa mai departe”, spune deputatul.

Va organiza PSD un miting de susţinere a premierului Dăncilă? „Nu ştiu, nu ştiu. Fără îndoială, PSD poate organiza un miting... noi eram pregătiţi să organizăm un miting pentru modificarea Constituţiei, acela de familie tradiţională, dar datorită faptului că preşedintele Iohannis nu a promulgat legea referendumului, încă nu ştim, dar repet, PSD-ul are forţa organizatorică pentru un miting în problemele importante, iar aceasta privind susţinerea premierului Dăncilă este o problemă importantă. Practic, nu o susţinem numai pe doamna Dăncilă, susţinem Guvernul, în ansamblul său şi o continuitate a lucrurilor bune care s-au întâmplat în România”, declară Florin Iordache.

Ar trebui ca PSD să ia în calcul suspendarea preşedintelui Iohannis? „Nu cred, nu cred, pentru că am da un semnal de instabilitate. Eu cred că în acest moment, eu cred că toate forţele implicate, de la preşedinte, Guvern, Parlament, ar trebui să conlucreze şi să lăsăm la o parte tensiunile şi modul în care se poziţionează unii sau alţii”, apreciază deputatul PSD.

Florin Iordache, despre plângerea penală a lui Ludovic Orban împotriva lui Dăncilă şi Dragnea