Gorghiu: OUG 13 şi legile justiţiei, un aperitiv uşor faţă de modificarea Codurilor Penale

Alina Gorghiu senatoare PNL legi justitie.jpg

Sursa foto: Facebook/Alina Gorghiu
Sursa foto: Facebook/Alina Gorghiu

Dezbaterea articol cu articol a Codurilor Penale în Comisia Iordache va începe marţi, declară la RFI senatoarea PNL Alina Gorghiu. Ea spune că modificările pregătite de PSD-ALDE sunt mult mai grave decât cele din OUG 13 şi legile justiţiei.

Alina Gorghiu se teme ca Guvernul să nu treacă modificarea Codurilor Penale prin OUG: „Ce temere am eu este că pe Coduri, văzând istoria de la legile justiţiei, Coduri care vor începe să fie dezbătute articol cu articol încă de marţi, teoretic, deci văzând domnul Dragnea şi colegii săi din PSD istoricul legilor justiţiei, să nu aibă proasta inspiraţie să dea o OUG de modificare a Codurilor, pe care sunt convinsă că domnul Ciorbea nu s-ar deranja să o atace la CCR”.

Senatoarea PNL afirmă că „proiectele discutate până acum, cele de modificare a legilor justiţiei, până şi OUG 13 mi se pare că pot fi catalogate ca un aperitiv uşor, faţă de ceea ce pregăteşte acum PSD în materie de modificare de Coduri, pentru că impactul ar fi de zeci de ori mai devastator decât cel pe care l-ar fi avut Ordonanţa 13 intrată în vigoare”.

Alina Gorghiu atrage atenţia că „în aceste Coduri este o evidentă schimbare de viziune. Practic, prin aceste Coduri se va trece de la protecţia victimei infracţiunii, deci de la o justiţie care protejează victima, la un nou concept, pe care nu l-am mai întâlnit până acum, concept care plasează inculpatul în cea mai privilegiată poziţie posibilă”.

 
Alina Gorghiu, despre modificarea Codurilor Penale