”Poziții diferite pe Justiție” - Siegfried Mureșan explică, la RFI, trecerea de la PMP în PNL

sm.jpg

Image source: 
Facebook

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a demisionat din PMP și s-a înscris în PNL. Într-un mesaj pe Facebook, PNL îi urează bun venit în partid lui Mureşan, care anunţă la rândul său, pe reţeaua de socializare, că a decis să se alăture PNL. ”Am venit în PNL pentru a întări acest partid, pentru a câștiga alegerile europarlamentare și pentru a înlătura PSD de la guvernare” declară la RFI Siegfried Mureșan, care afirmă că poziția sa și cea a PMP au fost diferite în ceea ce privește Justiția.

Lovitură grea, pentru Partidul Mișcarea Populară: formațiunea condusă de Traian Băsescu a pierdut unul dintre cei mai apreciați eurodeputați români din Parlamentul European. Siegfried Mureşan, actual purtător de cuvânt al Partidului Popular European și negociator-şef al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene, a demisionat din PMP și s-a înscris în PNL.

”Am venit în PNL pentru a întări acest partid, pentru a câștiga alegerile europarlamentare și pentru a înlătura PSD de la guvernare” declară la RFI Siegfried Mureșan. Europarlamentarul subliniază că a avut o relație corectă cu Traian Băsescu, dar că poziția sa și cea a PMP au fost diferite în ceea ce privește Justiția: ”Dacă a existat o temă în care PMP și cu mine am avut poziții diferite, aceea a fost într-adevăr justiția, eu dorind o justiție puternică, independentă”.

Ascultă:Siegfried Mureșan subliniază totodată că nu are motive reale să demisioneze din Parlamentul European, așa cum i-a solicitat conducerea PMP, de pe ale cărui liste Mureșan a ajuns în Legislativul european de la Bruxelles. Eurodeputatul subliniază că a avut rezultate foarte bune în PE și că va continua să facă eforturi pentru România:

”Sunt primul europarlamentar român ales negociator-şef al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene (UE) în valoare de 160 de miliarde de euro. Ca negociator-şef, am obţinut creşterea fondurilor europene structurale şi de coeziune, am obţinut mai multe fonduri pentru burse Erasmus, am lansat Programul Interrail de acordare de bilete gratuite de tren pentru tinerii care împlinesc 18 ani şi vor să viziteze Europa”, spune, la RFI, Siegfried Mureșan.

Ascultă interviul integral acordat RFI de europarlamentarul Siegfried Mureşan:

Europarlamentarul Siegfried Mureşan, despre plecarea din PMP