Ionel Dancă: Dragnea şi Tăriceanu au ajuns articole de Cod Penal

ionel_danca_dragnea_tariceanu_articole_cod_penal.jpg

Codurile Penale, pe masa Comisiei Iordache (Sursa foto: pixabay)
Codurile Penale, pe masa Comisiei Iordache (Sursa foto: pixabay)

Codurile Penale se vor putea numi după modificarea în Parlament Codurile Penale Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, declară la RFI purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

Liberalul crede despre propunerile de modificare a Codurilor Penale că „liderii majorităţii parlamentare PSD-ALDE, domnul Dragnea şi domnul Tăriceanu, prin aceste modificări, au ajuns articole de Cod Penal. Nu cred că în 30 de ani, România a avut o intervenţie politică mai directă, precum aceasta, în legislaţia penală”.

Ionel Dancă oferă şi câteva exemple de modificări cu dedicaţie ale Codurilor din justiţie: „Uitaţi-vă la articolul 143 din Codul de Procedură Penală, căruia putem să-i spunem de acum articolul Călin Popescu Tăriceanu, pentru că acolo se propune modificarea acestui articol pentru ca cei care au fost interceptaţi pe mandat de siguranţă naţională să nu fie judecaţi, să nu fie trimişi în judecată sau în urmărire penală pentru alte fapte decât cauza care a făcut obiectul mandatului de interceptare (...). La fel şi articolul 297 din Codul Penal privind infracţiunea de abuz în serviciu, care este în modul cel mai evident o chestiune care trebuie reglementată în avantajul domnului Liviu Dragnea, evident invocând o decizie a CCR, care cere o clarificare a acestui aspect, dar clarificarea pe care ei vor s-o facă vor s-o facă în avantaj propriu al celor vizaţi de aceste infracţiuni. Deci Codul Penal, legislaţia penală, după ce va fi modificată în această comisie, putem spune că vor fi Codurile Penale Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea”.

Comisia Iordache va începe dezbaterile efective asupra Codurilor Penale pe 2 mai.

Ionel Dancă, despre modificarea Codurilor din justiţie