Cazimir Ionescu, judecat pentru crime împotriva umanităţii, nominalizat de PSD în Colegiul CNSAS

cazimir_ionescu_psd_colegiu_cnsas.jpg

Cazimir Ionescu şi Ion Iliescu (Sursa foto: Facebook/Corupţia Ucide)
Cazimir Ionescu şi Ion Iliescu (Sursa foto: Facebook/Corupţia Ucide)

Nominalizare controversată în conducerea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS). PSD îl propune între alţii pe Cazimir Ionescu, acesta fiind trimis în judecată pentru crime împotriva umanităţii în dosarul mineriadei din 1990.

Cazimir Ionescu a fost şi până acum în Colegiul CNSAS, însă mandatul său a expirat.

Preşedintele asociaţiei „21 decembrie 1989”, Teodor Mărieş, spune la RFI că nominalizarea lui Cazimir Ionescu pentru un nou mandat ar putea veni pe filiera Ion Iliescu: „Am certitudinea că această nominalizare vine pe filiera Ion Iliescu. Probabil că domnul Dragnea i-a rămas obligat cu unele lucruri lui Ion Iliescu şi atunci de acolo vine propunerea”.

„Prezumţia de nevinovăţie trebuie acordată tuturor celor care nu au o decizie definitivă şi irevocabilă, dar moral, cred că şi lui i-ar fi făcut bine să nu intre din nou în vizorul opiniei publice. Lumea nu agreează oameni care au o implicare într-un asemenea dosar, să fie nominalizat ca un om moral care ocupă o funcţie, cel puţin aşa ar trebui să fie, toate funcţiile care se ocupă acolo la CNSAS ar trebui să fie de o moralitate impecabilă”, consideră Teodor Mărieş.

 
Teodor Mărieş, despre nominalizarea lui Cazimir Ionescu în Colegiul CNSAS