Claudiu Manda la RFI: Va trebui să-l invităm foarte repede pe Liviu Dragnea la Comisia SRI

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, trebuie invitat „foarte repede” la Comisia parlamentară de control asupra SRI, pentru a detalia declaraţiile despre presupusa implicare a Serviciului Român de Informaţii în formarea Guvernului USL în 2012. Declaraţia a fost făcută la RFI de şeful comisiei, senatorul PSD Claudiu Manda, care se fereşte să ofere însă şi un orizont de timp.

Claudiu Manda îşi doreşte audierea lui Liviu Dragnea în Comisia SRI din Parlament: „Atât ca preşedinte, dar împreună cu comisia, va trebui să-l invităm pe domnul Dragnea la comisie şi să detaliem toate aceste aspecte. Au fost mai multe lucruri pe care le-a spus domnul Dragnea în spaţiul public şi acesta este unul dintre ele şi rămâne să ne spună în faţa comisiei, inclusiv cu detalii pe care poate nu le-a spus în spaţiul public, să ne dăm seama cum au stat lucrurile. Bineînţeles că după acest lucru va trebui să avem şi un punct de vedere al celor din conducerea SRI de la vremea respectivă, dacă s-au implicat sau nu, dacă sunt elementele aşa cum sunt prezentate de domnul Dragnea şi bineînţeles că o să avem o concluzie”.

Preşedintele Comisiei SRI nu exclude o reaudiere a fostului director al Serviciului Român de Informaţii, George Maior: „Nu excludem. Când ne-am văzut cu domnul Maior, a rămas că dacă mai sunt elemente care poate ne-au scăpat din audierile anterioare, le putem proba sau le putem discuta cu domnul Maior, fie printr-un format scris, în care să transmitem scris întrebările şi să ne răspundă, fie să fie invitat din nou la comisie, dacă sunt mai multe lucruri de discutat sau, eu ştiu, mai multe lucruri de dezvoltat”.

Întrebat când ar putea avea loc audierea lui Liviu Dragnea, Claudiu Manda a răspuns: „Nu pot să vă spun un orizont de timp. Ne dorim foarte repede. În acest moment, ne dorim să încheiem cea de-a doua audiere cu domnul Coldea, pentru că sunt multe lucruri pe care le avem de discutat cu domnia sa. Săptămâna viitoare nu o să fim, o parte dintre noi, în ţară, pentru că mergem să discutăm cu comisia omoloagă din Germania, să vedem şi acolo cum stau lucrurile, pentru că ne-am propus să discutăm cu câteva comisii din ţări importante, cu servicii importante, iar imediat după ce o să finalizăm această audiere, avem nevoie de un răspuns din partea domnului Băsescu, dacă vine sau nu la comisie şi să discutăm care sunt următoarele persoane pe care le invităm şi bineînţeles, domnul Dragnea este una dintre acestea, printre primele pe care dorim să le invităm la comisie”.

 
Claudiu Manda, despre posibila audiere a lui Liviu Dragnea în Comisia SRI din Parlament