SRI: Cazul Teodorovici e regretabil. Verificăm 800 de diplome acordate de Colegiul de Informații

teodor.jpg

Actualul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, a recunoscut că are o diplomă de absolvire a Colegiului fără să fi trecut "nici măcar o dată" pe acolo
Actualul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, a recunoscut că are o diplomă de absolvire a Colegiului fără să fi trecut "nici măcar o dată" pe acolo
Image source: 
Youtube

”O comisie special înființată va verifica toate cele 800 de diplome eliberate de Colegiul National de Informații, iar până la terminarea anchetei activitatea unității de învățâmânt va fi suspendată”, a declarat, la RFI, purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea. El spune că este regretabil ce s-a întâmplat în colegiul aflat în componența Academiei Naționale de Informații.

Actualul ministru al Finanţelor, Eugen Orlando Teodorovici, a recunoscut public că are o diplomă de absolvire a Colegiului fără să fi trecut "nici măcar o dată" pe acolo. La scurt timp, Academia Națională de Informații a înființat o comisie internă de anchetă care i-a retras diploma ministrului Teodorovici, a suspendat activitatea colegiului și a demarat cercetări ample.

Într-un interviu acordat RFI, purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, afirmă că în cazul ministrului Eugen Teodorovici ”nu au fost respectate procedurile, astfel că decizia consiliului științific a fost aceea de retragere a acelui certificat acordat domnului Teodorovici. În plus, conducerea Academiei Naționale de Informații a decis să fie verificate toate lucrările (nr. 800) pe care le-au predat cei care au absolvit această formă de învățământ post-universitar, metodele prin care au fost acordate în trecut aceste certificate”.

Ovidiu Marincea mai spune că Academia Națională de Informații a luat decizia suspendării activității Colegiului National de Informații. În aceste condiții, ”imaginea SRI nu este sau nu ar trebui să fie afectată de acest scandal. Din păcate imaginea Academiei Naționale de Informații, da, este afectată. Consider regretabil că s-au întâmplat astfel de lucruri. Dar vă asigur că aceste lucruri nu se mai întâmplă în ziua de azi”, crede purtătorul de cuvânt al SRI.

Ascultă interviul acordat RFI de purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea:

 
Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, despre Colegiul National de Informații